News Flash:

Raed Arafat explica unde va fi obligatorie masca de protectie in aer liber

5 Ianuarie 2022
697 Vizualizari | 1 Comentarii
Raed Arafat

Masca de protectie va redeveni obligatorie si in aer liber, in toate localitatile in care incidenta Covid-19 trece de 1 la mia de locuitori. Vor fi permise doar mastile chirurgicale si cele FPP2, nu si cele textile sau din plastic. Seful DSU, Raed Arafat, a adus lamuriri cu privire la noile schimbari.
 
 
Raed Arafat a tinut sa lamureasca faptul ca masca de protectie va trebui purtata si pe strada, daca sunt si alti oameni in jur. Ea va deveni obligatorie in spatiile deschise dupa ce va fi publicat ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului de Interne.

„In statia de autobuz, de metrou, pe strada, cand circula langa tine oameni, masca trebuie purtata. Activitate individuala inseamna activitatea sportiva, singur in parc, cand nu ai alti oameni in jur. Este suficient sa porti o discutie cu cineva care este infectat, o scurta perioada, si poti sa fii si tu infectat. Din cauza aceasta purtatul mastii devine obligatoriu in toate spatiile deschise si inchise. Exceptiile, care vor fi limitate si vor fi foarte clare, vor aparea in ordin”, a explicat Raed Arafat, citat de digi24.ro.

Exceptii referitoare la obligativitatea purtarii mastii de protectie prevazute de CNSU sunt:

a) copiii cu varsta mai mica de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure in birou;
c) prezentatorii TV si invitatii acestora, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;
d) reprezentantii cultelor religioase, in timpul slujbelor, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;
e) vorbitorii aflati in spatii inchise sau deschise cu conditia respectarii distantei
de minimum 3 metri intre acestia si oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta etc.) sau activitati sportive.

Va reamintim ca miercuri, 5 ianuarie, CNSU s-a reunit pentru a stabili noile restrictii ce vor fi impuse in Romania, dar si pentru a prelungi starea de alerta. Ele vor intra in vigoare dupa prelungirea starii de alerta, cel mai probabil de luni, 8 ianuarie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

gheorghe  | #52146
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008287 (s)