News Flash:

Nevoită să câștige!

Test important sâmbătă pentru FC Farul Constanţa la meciul, pe teren propriu, cu Oţelul Galaţi

26 Februarie 2024
104 Vizualizari | 0 Comentarii


FC Farul Constanța a avut un început mai puțin favorabil în campionat, însă echipa de la malul mării și-a revenit și acum se află într-o poziție bună pentru calificarea în play-off-ul Superligii. Sub comanda lui Gheorghe Hagi, echipa ocupă locul 4 în prezent, având 40 de puncte, la o distanță de 5 puncte față de următoarea clasată, CFR Cluj, și la 15 puncte de liderul FCSB.

Performanțele echipei Farul au avut o serie de oscilații în ultimele 5 meciuri. Au înregistrat o victorie cu 2-1 în deplasare împotriva Universității Craiova, au câștigat cu 1-0 pe teren propriu împotriva FCU Craiova, au remizat 1-1 pe Arena Națională cu FCSB, au suferit o înfrângere cu 0-2 pe teren propriu în fața echipei Dinamo București și au câștigat în deplasare cu scorul de 1-0 împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Pentru Farul, urmează un test crucial sâmbătă, acasă, împotriva echipei Oțelul Galați, care a avut și ea rezultate fluctuante în acest sezon.

Este o partidă extrem de importantă pe care constănțenii trebuie să o câștige pentru a-și consolida poziția în play-off.

Un avantaj pentru echipa lui Hagi este faptul că Oțelul nu va conta pe prezența antrenorului Dorinel Munteanu pe bancă, acesta confruntându-se cu probleme grave de sănătate după ultimul meci disputat de echipa sa împotriva lui Dinamo.

Partida reprezintă o oportunitate pentru Farul, care beneficiază de susținerea ferventă a suporterilor de fiecare dată când joacă acasă.

La fiecare meci pe teren propriu, tribunele sunt pline, iar galeria oferă un suport entuziast, creând un spectacol impresionant, o atmosferă de care se bucură puține echipe.

Se conturează o schimbare importantă la Farul. Gică Hagi a anunțat într-o conferință de presă că intenționează să-și reducă deținerea de acțiuni la club la doar 10%, impunând totodată anumite condiții.

În prezent, Hagi deține 79,9% din acțiunile clubului, însă intenționează să cedeze o parte semnificativă din acestea. El a declarat că va păstra doar 25% din suma rezultată din viitoarea tranzacție, obligând restul acționarilor să investească restul sumei în club.

„Am făcut cât am putut. Asta simt, asta zic. Lucrurile merg în continuare. Clubul caută de 4-5 ani. Nu avem datorii, nu avem nimic. Totul aparține clubului. Hagi doar vinde acțiunile. Știți cum le vând? Mie îmi revine 25%, restul de 75% bagi în club. Ca să nu pățesc ca Dinamo. Îi oblig pe acționari să bage bani în club. Sunt banii mei și zic «Nu, duceți-vă în partea cealaltă». Trebuie să asigurăm bugetul pe următorii ani. Din 100%, eu vreau 25%. Restul bagi în club, pe 4-5 ani”, a afirmat Hagi.

„Ca să fie stabilitate. Eu lucrez pentru club, nu pentru mine. Mie îmi dă o unghie, îmi dă nimic. Eu din total iau 25%. Ca să fie bugetul de 6-7 milioane. Să ai siguranță. După aceea vorbim de cât vrei să investești, după aceea vorbim de cât de mare să fie clubul. Cei care au vrut să vină știu asta de la mine. Le-am arătat foile, le-am spus planul. Nu avem datorii. Suntem pe profit. Suntem singurul club care poate intra la Bursă, că trebuie să ai 4 ani la rând profit. Noi avem de 6 ani profit”, a declarat Gică Hagi într-o conferință de presă”, a mai precizat Hagi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006474 (s)