News Flash:

Clubul Frontiera Tomis Constanţa are cu ce se mândri!

Cel mai bun jucător senior de oină din lume a fost desemnat constănțeanul Bogdan Lupşe

21 Februarie 2024
125 Vizualizari | 0 Comentarii

Bogdan Lupșe, jucătorul de oină de la clubul Frontiera Tomis Constanța, a fost distins cu titlul de cel mai bun sportiv senior în cadrul forumului organizat de World Ethnosport Confederation în Antalya, Turcia, conform unui comunicat de presă emis de Federația Română de Oină și distribuit marți.

„În cadrul întâlnirii din Antalya, sportul nostru naţional a strălucit prin Bogdan Lupşe. Jucătorul Frontierei Tomis Constanţa a câştigat titlul la categoria de cel mai bun senior”, se precizează în comunicatul FRO.

Lupșe a afirmat că acest premiu constituie o recunoaștere internațională a valorii oinei.

„Sunt extrem de fericit. Este rezultatul activităţii depuse de către toţi cei implicaţi în sportul nostru naţional. În acelaşi timp este o recunoaştere a valorii acestui sport, care a fost integrat perfect în familia sporturilor tradiţionale existente la nivel mondial”, a declarat Bogdan Lupşe.

De asemenea, preşedintele FRO, Nicolae Dobre, a declarat: „Preşedintele World Ethnosport Confederation, Bilal Erdogan, a apreciat rezultatul obţinut de Bogdan, l-a felicitat şi în câteva cuvinte a rezumat: 'Acum trebuie să învăţăm să jucăm oină!'”

Forumul World Ethnosport Confederation, a șasea ediție, a avut loc între 16 și 18 februarie în Antalya (Turcia), unde România a fost reprezentată de Federația Română de Oină, prin președintele Nicolae Dobre și Bogdan Lupșe.

Participanții, peste 100 la număr, din peste 60 de țări din întreaga lume, au discutat despre starea sporturilor tradiționale din fiecare țară și au formulat propuneri pentru organizarea unor activități comune în viitor sub umbrela WEC.

„Mulţumim mult domnului președinte al World Ethnosport Confederation și întregii sale echipe pentru oportunitatea oferită de a face parte din această structură și ajutorul acordat! Este cea mai importantă distincţie obținută de oină, pe plan sportiv, la nivel internațional. Cu siguranță este rezultatul activității depuse de către toți cei implicați în oină la nivel naţional şi internaţional, cărora le mulțumim pe această cale!

În același timp este o recunoaștere a valorii acestui sport care a fost integrat perfect în familia sporturilor tradiţionale existente la nivel mondial. Mulţumim tuturor celor care au crezut în acest sport și ne-au ajutat, chiar și atunci când aproape nu mai existam. Îl felicităm pe Bogdan pentru ambiţia de a face ceva în acest sport, pe antrenorul care l-a descoperit și format, domnul profesorul Călin Moje, clubului Frontiera Tomis Constanța care l-a ajutat și i-a pus în valoare calitățile!

Este o mare onoare pentru oină şi sperăm să fie un nou început pentru recunoașterea sa la nivel internațional, acest lucru fiind extrem de important pentru dezvoltarea sa la nivel naţional!”, a mai precizat Nicolae Dobre.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007275 (s)