News Flash:

Tenisul de masă românesc triumfă!

Echipa naţională feminină de tenis de masă a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de la Busan

22 Februarie 2024
102 Vizualizari | 0 Comentarii


Tenisul de masă românesc a continuat să strălucească la Campionatele Mondiale de la Busan, Coreea de Sud. Echipa națională feminină a realizat o performanță remarcabilă, calificându-se în sferturile de finală ale competiției și, în plus, obținând biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Campioanele Jocurilor Europene și-au menținut seria de victorii în Coreea de Sud și au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume. Această performanță a adus o bucurie dublă, deoarece calificarea în sferturile de finală a asigurat și prezența echipei la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 156 de zile înainte de începerea lor.

Echipa feminină a atins această performanță după o victorie de 3-0 împotriva campioanei Africii, Egipt, în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Jucătoarele, antrenate de Viorel Filimon și Mihaela Șteff, au arătat un calm impresionant și o determinare de fier pe tot parcursul competiției.

Într-un meci tensionat, Bernadette Szocs și-a folosit abilitățile în meciul împotriva Hanei Goda, iar Eliza Samara a avut o revenire spectaculoasă după un start dificil, întorcând scorul de la 0-2. Punctul decisiv pentru România a fost adus de Adina Diaconu, care a dominat adversara cu 3-0.

De menționat că în lotul României se află și Elena Zaharia, în vârstă de 20 de ani.

Cu echipa feminină calificată la Jocurile Olimpice și două sportive care se vor alătura în proba de simplu, echipa continuă parcursul la Campionatul Mondial cu încredere. Pentru un loc în semifinale și o șansă la medalia mondială, România va întâlni Japonia joi, la ora 13:00.

De asemenea, naționala masculină a României a încheiat participarea la Campionatul Mondial printre primele 16 echipe din lume, după un meci deosebit cu China, campioana olimpică și mondială en titre.

Chiar dacă au întâlnit cea mai puternică echipă din lume, România a părăsit competiția cu fruntea sus, după o serie impresionantă de patru victorii consecutive în faza grupelor. Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu și Darius Movileanu au întâlnit cei mai buni jucători din lume, iar China s-a impus cu 3-0.

Performanța echipei masculine a României în Coreea de Sud include patru victorii (împotriva Egiptului 3-0, Thailandei 3-1, Iranului 3-1 și Angliei 3-0) și două înfrângeri (împotriva Portugaliei 0-3 și Chinei 0-3).

Deși a întâlnit cea mai puternică echipă din lume, acesta nu reprezintă un capăt de țară pentru tenisul de masă masculin românesc. Următoarele competiții vor fi oportunități noi pentru echipa condusă de Andrei Filimon să demonstreze valoarea și să obțină noi succese.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007115 (s)