News Flash:

Avertisment BNR!

Tentativă de fraudă financiară tip deepfake care folosește imaginea și vocea guvernatorului BNR

6 Februarie 2024
83 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform unui comunicat emis de Banca Națională a României (BNR), atacatorii utilizează ilegal imaginea și vocea guvernatorului instituției, Mugur Isărescu, pentru a încuraja publicul să efectueze investiții financiare pe o platformă care nu există.

"În ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări tip deepfake care îl implică pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conținut falsificat de tip imagine, audio și/sau video realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel încât să creeze aparența că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu și-a dat consimțământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană.

Reiterăm faptul că Banca Națională a României nu face recomandări și propuneri de investiții.

În cazul în care ați dat curs unor astfel de anunțuri false, raportați imediat aceste situații autorităților competente", se arată în comunicatul BNR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004509 (s)