News Flash:

Anunț important din partea Ministerului Transporturilor de la Sofia

Marți, 30 ianuarie 2024, între România și Bulgaria a fost pregătit un proiect comun pentru îmbunătăţirea navigaţiei pe Dunăre

31 Ianuarie 2024
146 Vizualizari | 0 Comentarii


Bulgaria și România au elaborat un proiect comun pentru a îmbunătăți navigația pe Dunăre, conform anunțului făcut marți de către Ministerul Transporturilor de la Sofia, transmis de BTA. Proiectul numit FAST Danube 2 a fost prezentat ieri și vizează obținerea de finanțare de la Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Acesta are ca obiectiv implementarea de soluții tehnice pe sectorul comun al Dunării dintre România și Bulgaria, având ca rezultat îmbunătățirea condițiilor de navigație și creșterea siguranței traficului.

"În doar câteva luni, am demarat acţiuni concrete cu privire la două proiecte cheie cu România, care timp de mai mulţi ani au fost doar în stadiul de wishful thinking", a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Georgi Gvozdeikov, la ceremonia de semnare a documentelor. Potrivit lui Gvozdeikov, graţie voinţei politice solide şi a dialogului între guvernele bulgar şi român, cele două ţări lucrează în mod activ la îmbunătăţirea conectivităţii de transport în regiunea Dunării. "Această investiţie este importantă pentru că va face râul navigabil timp de 340 de zile pe an, în loc de 280 de zile în prezent, şi asta este un avantaj pentru afaceri", a precizat Gvozdeikov.


Ministerul Transporturilor din Bulgaria și Ministerul Transporturilor din România au înaintat o cerere comună la Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA). Valoarea estimativă a proiectului, denumit FAST Danube 2, se ridică la 230 de milioane de euro, din care până la 85% reprezintă finanțare nerambursabilă. Rezultatele evaluării proiectului sunt așteptate în iulie 2024.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005016 (s)