News Flash:

Atenție!

APIA primeşte cereri de acordare a grantului în domeniul agricol vegetal, în perioada 29 ianuarie - 8 martie

25 Ianuarie 2024
134 Vizualizari | 0 Comentarii

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri pentru acordarea grantului în domeniul agricol vegetal în perioada 29 ianuarie - 8 martie, conform Ordonanței Guvernului privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor din domeniul producției primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Cererile pot fi depuse la centrele locale/județene ale APIA, pe raza cărora a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023.

Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafață și echivalează cu suma de 100 de euro per hectar, la un curs de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăși suma de 280.000 de euro, exprimată în lei.


„Resursele financiare totale sunt de 1.200.000 mii lei, reprezentând echivalentul a 243.239,956 mii euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.

APIA pune la dispoziţia solicitanţilor cereri pretipărite, cu suprafeţele determinate în urma controalelor administrative şi la faţa locului aferente fiecărei culturi pentru anul 2023; suprafeţele totale se exprimă în hectare, în cifre întregi fără subdiviziuni, prin trunchiere. Pentru acordarea grantului direct, solicitanţii trebuie să depună cererea pretipărită pusă la dispoziţie de către APIA însoţită de copia documentului de coordonate bancare - cont bancar activ, numai în situaţia în care acesta a suferit modificări faţă de cel înscris în cererea de plată pentru anul 2023”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, joi, 25 ianuarie, de APIA.

Cei care depun cereri trebuie să se asigure că este activ contul bancar comunicat la APIA până la data de 30 iunie 2024.


„Grantul se acordă pentru suprafeţele determinate în urma controalelor administrative şi la faţa locului pentru anul de cerere 2023, pentru minimum un hectar cu una sau mai multe dintre culturile: grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiţă de toamnă”, menționează sursa citată. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005106 (s)