News Flash:

Invitat special pe scena Operei!

Tenorul Ştefan von Korch va juca în opereta Văduva veselă pusă în scenă pe 14 februarie, la Opera Română din Timişoara

7 Februarie 2024
111 Vizualizari | 0 Comentarii


Fiind deja foarte familiarizat cu rolul lui Camille de Rosillon, tenorul Ștefan von Korch este invitat să interpreteze acest personaj în opereta "Văduva Veselă", care va fi pusă în scenă pe 14 februarie la Opera Română din Timișoara. Despre această oportunitate, von Korch mărturisește: “Prezenţa în faţa publicului Operei din Timişoara e o încântare şi o onoare, iar o nouă versiune a rolului pe care l-am jucat în mai multe variante regizorale la Iaşi şi Cluj este desigur o provocare pe care o accept cu plăcere”.


Regia artistică, decorul și costumele pentru opereta "Văduva Veselă" de la Timișoara sunt semnate de Mario De Carlo, iar conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de dirijorul invitat Hermann Szabolcs. În distribuție se regăsesc Octavian Vlaicu (Mirko Zeta), Crina Vezentan (Valencienne), Cristian Rudic (Danillo), Mihaela Marcu (Hanna Glavari), Mircea Dan Petcu (Vicontele Cascadă) și Dan Patacă (Raoul de St Brioche).

Spectacolul va avea loc pe 14 februarie, începând cu ora 19:00.

După "Văduva Veselă", tenorul va fi protagonistul concertului "Chansons D’Amour" pe 18 februarie la Iași și al seriei "Musical Extravaganza" al cărui promotor este, la Sala Dalles din București, pe 5 martie alături de MH Orchestra și dansatorii TangoPasion, pe 29 martie alături de baritonul Adrian Mărcan și pe 19 aprilie împreună cu baritonul Lucian Petrean.

Cu o carieră în ascensiune atât pe plan intern, cât și internațional, Ștefan von Korch este aclamat pentru acutele sale remarcabile, care îi permit abordarea rolului Arturo Talbot din opera "I Puritani" de Vicenzo Bellini, cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină.

La nivel național, tenorul Ștefan von Korch a impresionat recent în rolul Camille de Jolidon din "Văduva Veselă 2.0" regizată de Andrei Șerban, atât la Opera din Iași, cât și în cadrul Bucharest Opera Festival 2023.

În decursul anului 2023, tenorul a încântat inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din "Carmina Burana", fiind considerat un etalon și fiind singurul solist român într-un turneu de 27 de orașe în China. Alte momente memorabile din cariera sa includ roluri de marcă în opere și operete prezentate pe cele mai mari scene din România, precum "Bărbierul din Sevilla", "Elixirul dragostei" și "Falstaff" (Opera Națională București), "Rigoletto", "Văduva Veselă" și "Văduva Veselă 2.0" (Opera Națională din Iași), "I Puritani" (premieră națională), "Rigoletto" și "Bărbierul din Sevilla" (Opera Română Cluj-Napoca), și multe altele.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006169 (s)