News Flash:

Alături de muzee din SUA, Belgia sau Franța!

Muzeul Național de Artă din Timișoara, singura instituție din România acceptată la laboratorul de inovație Web3 for the Arts and Culture

5 Februarie 2024
140 Vizualizari | 0 Comentarii

Muzeul Național de Artă din Timișoara trasmite că este singura instituție culturală românească acceptată pentru a participa în laboratorul de inovație intitulat „Web3 for the Arts and Culture”.

„We Are Museums Community”, în colaborare cu Fundația Tezos și LAL ART - organizatorii acestui laborator, au selectat 20 de participanți dintr-un total de 60 de instituții din 35 de țări care au aplicat pentru a lua parte. Printre instituțiile culturale alese pentru a participa la acest laborator de inovație se numără muzee din diverse țări precum Statele Unite ale Americii, Belgia, Germania, Franța, Egipt, Ungaria, Turcia, Columbia, Grecia, Elveția, Ucraina și Olanda. Din România, Muzeul Național de Artă din Timișoara este singura instituție culturală aleasă să facă parte din laboratorul „Web3 for the Arts and Culture”.

Acest program de formare în comunitatea muzeală, coordonat de 35 de experți recunoscuți, inclusiv Regina Harsanyi, Chris Michaels și alții, oferă muzeelor oportunitatea de a înțelege, asimila și implementa tehnologiile „web3” într-un mod responsabil.

„Acest proces de formare va contribui la creșterea maturității digitale a MNArT și la deschiderea unor perspective inovatoare de colaborare interinstituțională privind patrimoniul cultural și colecțiile proprii”, a afirmat Filip Petcu, managerul MNArT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006858 (s)