News Flash:

S-a stabilit perioada de desfășurare!

Gărâna Jazz Festival se desfășoară în acest an între 11-14 iulie 2024

6 Februarie 2024
148 Vizualizari | 0 Comentarii

Festivalul Gărâna Jazz, deja o tradiție, va avea loc între joi, 11 iulie, și duminică, 14 iulie 2024, pe scenele din Poiana Lupului din satul Gărâna și Biserica Catolică din Văliug. Pentru cea de-a 28-a ediție, abonamentele Early Bird sunt disponibile la prețuri speciale. Până pe 14 martie, acestea pot fi achiziționate la prețul de 400 lei, urmând ca după această dată să crească la 520 de lei. Biletele pot fi achiziționate online de pe bilete.ro sau din magazinele Inmedio & RELAY, Germanos – Telekom, Vodafone sau din oficiile Poștei Române.

De-a lungul celor 27 de ani de existență, Gărâna Jazz Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz în aer liber din Europa Centrală și de Est. Atrăgând mii de pasionați de muzică jazz și numeroși muzicieni excepționali din întreaga lume în fiecare vară, acest festival, organizat la poalele Semenicului, este recunoscut pentru atmosfera sa distinctivă și pentru renumele său internațional.

Printre artiștii care au urcat pe scenele festivalului se numără Jan Garbarek, Youn Sun Nah, Hiromi, Eberhard Weber, Charles Lloyd, John Scofield, Jack DeJohnette, Dhafer Youssef, Anouar Brahem, Stanley Clarke, Mike Stern, Tomasz Stańko, Enrico Rava, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitouš și Zakir Hussain. În fiecare an, aproximativ 20-25 de concerte sunt prezentate pe scena principală din Poiana Lupului și pe cea din Biserica Catolică din Văliug.

Impactul cultural al festivalului în cei peste 27 de ani de existență este de necontestat. Valoarea comunității construite în jurul acestui eveniment este un aspect autentic care demonstrează importanța promovării jazzului, depășind sfera muzicală în sine.

„Locul ăsta are un specific clar. În primul rând e departe, e o călătorie lungă, și apoi, în mijlocul munților dai de acest grup de entuziaști, așa că și muzica devine energică și un pic aspră. Nu ai timp să te așezi, așa că te lași purtat de val, preiei energia locului și, desigur, a publicului. Apoi mai e și acest vibe de festival, lumea campează, se află aici pentru mai mult timp, există un fel de groove pozitiv și foarte tolerant. E plăcut și pentru muzicieni, e ca o petrecere, e ca o comunitate.” (Wolfgang Muthspiel – laureat German Jazz Prize/2021, European Jazz Musician of the Year 2003)

“Este într-adevăr unul dintre festivalurile mele preferate din lume și simt că sunt parte din el. Mă bucur de câte ori revin – indiferent de temperatură, atmosfera e fierbinte!” (Adam Bałdych, International Instrumentalist Of Tthe Year 2016/ECHO Jazz)

“Publicul e genial, e atâta căldură în reacția lui, simți asta de pe scenă. Depășește succesul. Eu numesc asta iubire!” (Nguyên Lê, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor/Franța)

“Îmi place Gărâna și îmi place publicul românesc. Păreți atât de implicați, de dăruiți și de pricepuți la muzică.” (Bugge Wesseltoft, pionier al jazzului electronic, de 3 ori câștigător al Norwegian Grammy)

„E foarte norvegian, poate pădurea să fie mai deasă aici, dar îmi amintește de sudul Norvegiei. Mă simt ca acasă.” (Håkon Kornstad, prestigios saxofonist și tenor norvegian)

Informații suplimentare despre organizare, transport, cazare sau camping, precum și recomandări pentru a asigura o experiență perfectă în cele patru zile de festival pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului: garana-jazz.ro.

Gărâna Jazz Festival este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004915 (s)