News Flash:

O veste grozavă!

Pepiniera din centrul Timișoarei, inclusă printre cele 40 de proiecte de pe lista scurtă pentru cel mai prestigios premiu de arhitectură din Europa

22 Ianuarie 2024
161 Vizualizari | 0 Comentarii

Proiectul "Pepiniera.1306 plante pentru Timișoara", care a fost admirat în Piața Victoriei din Timișoara anul trecut, se află printre cele 40 de proiecte nominalizate pentru cel mai prestigios premiu de arhitectură din Europa.

„La EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Awards 2024 au fost nominalizate 362 de lucrări din 38 de țări. Punctul comun al tuturor acestor lucrări este că sunt printre cele mai bune lucrări construite în Europa. Pepiniera din Piața Victoriei, a fost un punct de referință pentru oraș și pentru Programul Național Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Structura efemeră a găzduit o grădină verticală care, timp de zece luni, a funcționat ca un spațiu social și cultural alternativ pentru locuitorii și vizitatorii Timișoarei”, a transmis Ordinul Arhitecților Timiș, inițiatorul proiectului.

Prin adoptarea unei logici de reutilizare integrală a materialelor, în cadrul finalizării proiectului, plantele provenite din pepinieră au fost reintegrate în spațiile publice din Timișoara, fiind plantate în mod permanent.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005755 (s)