News Flash:

Teatrul German de Stat Timișoara vă invită la spectacol

Iată programul Festivalului European de Teatru EUROTHALIA

8 August 2023
181 Vizualizari | 0 Comentarii

Teatrul German de Stat Timișoara anunță programul pentru cea de-a 9-a ediție a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA. În cadrul festivalului din luna septembrie vor fi prezentate spectacole din 11 țări diferite.

Cei pasionați de teatru au oportunitatea de a achiziționa bilete pentru a participa la a 9-a ediție a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA. Biletele pot fi procurate din rețeaua Entertix și, începând cu luna septembrie, de asemenea, de la casieria Teatrului German de Stat Timișoara. Evenimentul din acest an, care se va desfășura între 20 și 30 septembrie 2023, face parte din Programul Cultural Național Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Festivalul EUROTHALIA, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, devine un filtru semnificativ al creației teatrale europene actuale sub motto-ul "Perspective". Cu scopul de a ilustra diversitatea formelor artistice din sfera teatrului european, festivalul aduce împreună spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar și teatru de marionete, alături de producții nonverbale și montări multimedia și animatronice din țări precum Spania, Germania, Belgia, Austria, Franța, Letonia, România, Grecia, Danemarca, Bulgaria și Macedonia. În rândul participanților se numără companii și artiști de renume precum Rimini Protokoll, Wim Vandekeybus, Ikarus Stage Arts sau Burgtheater.

Detalii suplimentare despre cele 11 spectacole ale festivalului pot fi găsite pe pagina oficială a evenimentului: https://www.eurothalia.ro/ro/

Eurothalia oferă o nouă perspectivă asupra modalităților de receptare a unor conținuturi și forme teatrale variate, care abordează teme universale în maniere inovatoare. Printre acestea se numără căutarea adevărului, iubirea, identitatea personală și relația individului cu societatea, istoria, natura și tehnologiile contemporane, prezentul și viitorul.

Pe lângă producțiile invitate de la teatre și companii remarcabile din Europa, programul ediției actuale oferă o serie de evenimente conexe, cum ar fi ateliere tematice, dezbateri, lecturi scenice, programe de formare, tururi ghidate și expoziții, potrivite pentru toate vârstele. Proiectul este parte a Programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii din 2023 și beneficiază de finanțare prin intermediul programului Theatre Artistic Excellence, coordonat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijin financiar din partea bugetului de stat, prin intermediul Ministerului Culturii.

Sponsori: ZF, SmartWood, Egeria
Parteneri: Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Tur de arhitectură, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Consulatul Republicii Federale Germaniei la Timișoara, Forumul Cultural German din Europa de Est, Comunitatea Evreilor din Timișoara, Fundația Moses Mendelssohn Berlin, Goethe-Institut București, Institutul Francez Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Hotel Ibis, Cărturești, Cartea de Nisip, La două Bufnițe, Esotera.
Parteneri media: Radio România Timișoara, Radio România Cultural, TVR Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004630 (s)