News Flash:

Colterm va primi bani de la Primăria Timișoara

10 milioane de lei vor intra în contul companiei de termoficare

8 August 2023
214 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Municipiului Timișoara are în plan să direcționeze în următoarea perioadă 10 milioane de lei către Colterm, compania de termoficare, pentru a acoperi pierderile tehnologice suferite în anul 2022. Acești bani vor fi folosiți pentru a asigura cantități suficiente de combustibili pentru sezonul de iarnă 2023-2024.

Datorită imprevizibilității pieței energetice, care cunoaște oscilații semnificative ale prețurilor la materiile prime, în special gazele naturale și cărbunele, cu o perspectivă de creștere a prețurilor combustibililor în viitor, conducerea Primăriei Municipiului Timișoara a hotărât să aloce încă 10 milioane de lei către Colterm, începând chiar din această vară. În ultimele luni, compania de termoficare a depus eforturi considerabile pentru a se asigura că va avea suficiente resurse pentru a acoperi cererea pe timpul sezonului de iarnă 2023-2024. În prezent, Colterm dispune de peste 36.000 de tone de cărbune și aproape 72.000 MWh de gaze naturale depozitate. Comparativ cu situația din anul precedent, stocurile de cărbune sunt aproape duble, iar cele de gaze naturale, păstrate în depozite subterane, sunt de peste 6,5 ori mai mari.

De la începutul acestui an, Primăria Municipiului Timișoara a susținut Colterm cu suma de 138,3 milioane de lei, din care 112,2 milioane de lei reprezintă subvenții acordate pentru facturile timișorenilor conectați la sistemul centralizat de termoficare, iar 26,1 milioane de lei acoperă pierderile tehnologice suportate de companie în anul 2022. Prin aceste eforturi financiare semnificative, Primăria își reafirmă angajamentul de a sprijini sistemul centralizat de termoficare al orașului.

Propunerea de a aloca această sumă de 10 milioane de lei către Colterm va fi supusă spre aprobare Consiliului Local Timișoara în cadrul următoarei ședințe de plen, programată pentru miercuri, 9 august, de la ora 17, prin intermediul platformei online de videoconferință.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005141 (s)