News Flash:

Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk este disponibil si in Romania. Cat de piperat este pretul unui abonament

11 Aprilie 2022
556 Vizualizari | 0 Comentarii
Elon Musk

Serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk a fost autorizat in Romania la inceputul lunii martie, iar potrivit Autoritatii Nationale de Management si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Starlink a primit licenta de furnizare a serviciilor de acces la internet pe 2 martie.

„Chiar daca Romania se afla in topul tarilor cu cel mai rapid internet din lume, ideea din spatele constelatiei de sateliti a lui Musk este sa ofere internet de mare viteza in special in zone care nu au acoperire din partea operatorilor traditionali. Scolile sau institutiile publice din catunele izolate, comunitatile mici din zonele rurale in care infrastructura clasica nu este inca prezenta, refugiile sau cabanele din varf de munte - sunt doar cateva exemple care vor avea acces la internet dupa ce Starlink va incepe furnizarea de servicii si in Romania. Da, e adevarat ca pentru tara noastra acest gen de servicii va fi, pentru inceput, scump pentru o parte semnificativa a populatiei, dar un cost nesemnificativ pentru conectarea unei scoli la internet de mare viteza. Simplul fapt ca de acum avem aceasta optiune este un pas major pentru trecerea la o noua etapa: internetul pentru toti. Beneficiile? Nenumarate”, a scris Sabin Sarmas, presedintele comisiei de IT din Camera Deputatilor, pe pagina sa de Facebook, la momentul autorizarii serviciului lui Elon Musk in Romania. 

In Romania, conform wall-street.ro, instalarea unei antene costa 3.200 de lei, transportul se ridica la 410 lei, iar costul  unui abonament lunar va fi de 529 de lei. 

De asemenea, viteza de date este destul de mica, intre 100 Mb/s si 200 Mb/s cu latenta de 20ms in majoritatea locatiilor.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004833 (s)