News Flash:

Spectacol de gala la Resita: Concert sustinut de Orchestra Simfonica de Tineret a Landului Saar din Germania

31 Octombrie 2013
1357 Vizualizari | 0 Comentarii

Un concert extraordinar susţinut de Orchestra Simfonică de Tineret a Landului Saar din Germania a fost găzduit miercuri seară de Sala Lira a Liceului de Arte 'Sabin Păuţa' din Reşiţa.

Cei 80 de tineri artişti germani au prezentat publicului reşiţean fantezia orchestrală Romeo şi Julieta, de Piotr Ilici Ceaikovski, Rapsodia întai pentru vioară şi orchestră, de Bela Bartok, Havaneza pentru vioară şi orchestră op. 83, de Camille Saint-Saens, Simfonia nr. 2 în re major op. 73, de Johannes Brahms.

'Eu sunt pentru a doua oară în Romania. Acum doi ani am mai fost la Bucureşti şi la malul Mării Negre. De data aceasta suntem într-o cu totul altă zonă. Sunt foarte surprinsă de această ţară ce poate arăta atatea. Suntem cu toţii bucuroşi că am fost invitaţi la Reşiţa, unde publicul a fost atat de cald, ca niciunde', a declarat Erina Yashima, dirijoarea orchestrei, o japoneză născută în Germania.

Orchestra Simfonică de Tineret a Landului Saar activează de 30 de ani, fiind un proiect al Consiliului Muzical al landului, ce are drept scop promovarea talentelor muzicale.

'Am trăit în această seară bucuria unui concert extraordinar, la Reşiţa, susţinut de tineri între 14 şi 24 de ani, iar programul a fost unul generos. Tristeţea noastră este legată de faptul că nu l-am avut în mijlocul nostru şi pe maestrul Sabin Păuţa, cel care a pus Reşiţa pe harta muzicală a lumii, însă obligaţiile profesionale l-au trimis să dirijeze acum la Targu-Mureş', a declarat Camelia Duca, din partea Societăţii pentru Cultură 'Metarsis', organizatoarea evenimentului muzical.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006221 (s)