News Flash:

Persoanele afectate de explozii la Resita au fost scutite de la plata impozitelor

30 Octombrie 2013
1706 Vizualizari | 0 Comentarii
Consilierii locali reşiţeni au aprobat marţi scutirea de impozite şi taxe pentru persoanele care au locuit în cele două blocuri afectate de exploziile produse în municipiu în 2012 şi în acest an, pe Aleea Gugu şi, respectiv, Aleea Vlădeasa.

'Chiar dacă va afecta bugetul municipiului, am considerat că este nevoie să dăm dovadă de omenie', a afirmat primarul Mihai Stepanescu.

El a anunţat şi că a trimis marţi la Bucureşti documentaţiile necesare pentru alocarea sumelor necesare refacerii clădirilor.

'Am avut expertiza tehnico-economică de pe Gugu, unde ar fi nevoie de circa 250.000 de euro pentru refacerea imobilului şi, cu câteva zile întârziere a venit şi expertiza pentru Vlădeasa, unde circa 150.000 de euro sunt necesari pentru refacere. În discuţia cu vicepremierul Liviu Dragnea, m-a asigurat de alocarea acestor bani în perioada imediat următoare (...) Într-un act normativ, într-o hotărâre de Guvern sau ordonanţă vor fi prevăzute aceste sume şi, ulterior, alocate. Pe lângă toate măsurile sociale, cred că şi cea guvernamentală este binevenită. Sper să se întâmple lucruri bune în zilele sau săptămânile ce urmează', a spus Stepanescu.

Lucrările de refacere a clădirilor ar putea dura până la patru luni, în cazul în care vremea va permite acest lucru. Până în prezent, au fost prezentate două solicitări pentru locuinţele puse la dispoziţie de către Consiliul Local al municipiului Reşiţa familiilor afectate de explozia produsă în blocul nr. 1 de pe Aleea Vlădeasa. Până vineri, 1 noiembrie, sunt aşteptate solicitări şi din partea celorlalte familii, a mai precizat primarul Mihai Stepanescu. Tot până la această dată va fi asigurată şi masa, la Colegiul Economic al Banatului Montan pentru familiile care au locuit în blocul avariat de explozie.

Consiliul Local al Municipiului Reşiţa a aprobat un proiect de hotărâre privind închirierea, de pe piaţa liberă, a unor apartamente sau garsoniere pentru familiile afectate de exploziile produse în blocurile de la Aleea Vlădeasa şi Aleea Gugu. Pe baza declaraţiilor pe proprie răspundere, a rezultat că 17 familii din blocul situat pe Aleea Vlădeasa, respectiv zece familii care locuiau în blocul de pe Aleea Gugu îndeplinesc condiţiile impuse de hotărârea Consiliului Local Reşiţa. Valoarea chiriei pentru aceste locuinţe este de 125 de euro pe lună. Plata este suportată din bugetul local şi se achită prin Direcţia de Asistenţă Socială în baza unui contract de închiriere încheiat în forme legale.

Blocul nr. 1 de pe Aleea Vlădeasa a explodat pe 1 octombrie 2013, iar la blocul nr. 1 de pe Aleea Gugu a avut loc o explozie cu un an în urmă, pe 1 septembrie 2012. În ambele cazuri, exploziile au fost urmate de decesul câte unei persoane, rănirea altora şi distrugerea imobilelor, motivul fiind, de fiecare dată, acumularea de gaze.

aleea gugu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006668 (s)