News Flash:

Centrul Militar Zonal Timis cauta tineri care sa urmeze o cariera militara. Peste 2.000 de locuri la nivel national

15 Februarie 2022
477 Vizualizari | 0 Comentarii
armata

Centrul Militar Zonal Timis anunta ca incepe recrutarea viitorilor militari de cariera, in cadrul MAPN. La nivel national sunt disponibile peste 2.000 de locuri pentru studii militare liceale, universitare, dar si postliceale.
 
 
Absolventii de clasa VIII-a, care nu au mai mult de 16 ani impliniti si care nu au mai fost inscrisi la o forma de invatamant liceal sau profesional pot opta pentru urmarea studiilor liceale cu profil militar la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul”- Alba-Iulia, Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu”- Craiova, Colegiul National Militar „Stefan cel Mare” – Campulung Moldovenesc, Colegiul National Militar „Alexandru Ioan Cuza”- Constanta si Colegiul National Militar „Dimitrie Cantemir”- Breaza, judetul Prahova. Numarul de locuri disponibile este de 600, iar termenul de depunere a dosarelor este 25 martie 2022.

Absolventii de liceu care doresc sa urmeze studii militare superioare pot candida pentru un loc la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”-Bucuresti (3 ani), Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”-Sibiu (3-4 ani), Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda”- Brasov (3-4 ani), Academia Navala “Mircea cel Batran”- Constanta (4 ani), Academia Tehnica Militara “Ferdinand I”- Bucuresti(4 ani), Institutul Medico-Militar, Bucuresti (5-6 ani): cu locuri repartizate la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti la specialitatile medicina generala, medicina dentara, si farmacie si Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures la specialitatea medicina generala dar si la Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”, Bucuresti, specializarea drept (10 locuri scoase la concurs pentru MApN) . Numarul de locuri disponibile este de 243, iar termenul de depunere a dosarelor este 3 iunie 2022. Se pot inscrie elevii de clasa XII-a si absolventii de liceul cu diploma de bacalaureat care au cel mult 26 de ani impliniti in 2022 – limita este de 24 de ani in cazul celor care doresc sa devina piloti.

De asemenea, la nivel national mai sunt scoase la concurs si 1180 locuri la scolile postliceale militare, in scolile militare de maistri militari si subofiteri. Se pot inscrie elevii de clasa XII-a si absolventii cu diploma de bacalaureat care nu implinesc mai mult de 28 ani in 2022. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 10 iunie 2022.

Inscrierea pentru toate categoriile se poate face la Centrul Militar Zonal Timis sau pe site-ul www.recrutaremapn.ro.

„Probele de selectie aptitudinala pentru toate categoriile sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ si alergare pe distanta de 1000 m candidatii pentru colegiile nationale militare /2000m pentru candidatii la celelalte categorii) si vor fi sustinute la Centrul zonal de selectie si orientare Alba Iulia. Sustinerea probelor de verificare a cunostintelor va avea loc in luna mai pentru candidatii la colegiile nationale militare, iulie pentru cei ce opteaza pentru categoria ofiteri si august pentru scolile militare de maistri militari si subofiteri. Pe toata durata pregatirii in institutiile prezentate, se ofera gratuit scolarizare, cazare, echipament, hrana si asistenta medicala, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare si multe alte facilitati”, transmit reprezentantii Centrului Militar Zonal Timis.

Reprezentantii MAPN ii sfatuiesc pe cei interesati sa adune informatii si sa se pregateasca din timp.

„Chiar daca multi tineri timiseni, considera ca mai este suficient timp pana la admiterea din anul 2022, este recomandabila contactarea cat mai rapida a personalului Biroului informare – recrutare din Timisoara, situat in Piata Libertatii nr. 7 sau telefonic la numerele 0256293757, 0750715067, de luni pana vineri, in intervalul orar 08.00-16.00, in vederea unei informari detaliate, corecte si oportune referitoare la criteriile de recrutare, generale si specifice, documentele necesare intocmirii dosarului de inscriere si alte date legate de etapele de selectie, admitere sau metodologiile de desfasurare a admiterii in institutiile de invatamant”, transmit cei de la Centrul Militar Zonal Timis.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006182 (s)