News Flash:

Inca se desfasoara lucrari pe santierul Timisoara-Mosnita. Proiectul trebuia sa fie gata din iulie

17 August 2021
561 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara mosnita

Mai sunt lucruri de pus la punct pe santierul Timisoara - Mosnita, astfel ca termenul de finalizare se prelungeste, desi era anuntat pentru luna iulie. Lucrarile au fost intarziate de poduri si proiectarea soselei de 4,1 km.
Santierul Mosnita – Timisoara trebuia sa fie gata in luna iulie, dupa spusele ministrului Dezvoltarii, prezent la Timisoara in luna mai. Au fost probleme la proiectarea a doua poduri de pe traseu, la care s-a adaugat vremea instabila. Nu s-a dat un termen precis pentru finalizarea completa a santierului.

„Au intervenit probleme de proiectare la podul de la intrare in Mosnita si tot felul de probleme in decursul proiectarii. Au mai fost directive de oprire pe santier, cand ploua de exemplu. Se lucreaza si inclusiv partea dinspre Timisoara spre Mosnita, sunt discutii sa modificam proiectul, pentru ca din Timisoara drumul era gandit sa intre de pe doua benzi pe una, nu avea in plan largirea. Acum prin modificare, se vor lega patru cu patru (benzi – n.r.). Eu sper ca anul asta sa-l dam in folosinta, sa nu se intample altceva. Mai sunt lucruri de facut la poduri, la aliniamente, semnalizare rutiera si partea de lipire cu Timisoara. Greul a trecut”, ne-a spus Cristian Mos, vicepresedintele CJ Timis.

Lucrarile pentru extinderea la patru benzi a DJ 592 care leaga Timisoara de Mosnita Noua, de 4,1 km, au inceput in luna august a anului trecut. Cuprind cinci sensuri giratorii, o intersectie largita, piste de biciclete si trotuare pe ambele parti, alveole pentru statii de autobuz, iluminat stradal, platforme speciale pentru cantarirea autovehiculelor de mare tonaj si rigole pentru apa pluviala. Lucrarile sunt executate de Strabag, cu 31 de milioane de lei cu tot cu TVA.

In paralel, Primaria Timisoara se ocupa de proiectul de „modernizare si extindere Calea Buziasului”. Societatea de Drumuri Municipale a primit prin atribuire directa, fara licitatie, acest contract, in baza art. 31 din Legea 98/2016.

Se va lucra pe etape, de la str. Magnoliei pana la limita administrativa, costa 6,7 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,37 milioane de euro (etapa I) si extinderea carosabilului de la intersectia Caii Buziasului cu strada Matei Milo pana la limita administrativa a municipiului, amenajarea zonei verzi de delimitare a sensurilor de mers, a locurilor de parcare si accesele la proprietati (etapa a II-a). Etapa a doua costa 23,9 milioane de lei cu tot cu TVA. Durata contractului cu SDM este de 24 de luni, opt pentru prima etapa si 16 luni pentru a doua etapa. Va fi o extindere la doua benzi pe fiecare sens, asa cum au decis alesii locali.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004633 (s)