News Flash:

Se extinde Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara, iar capacitatea de interventie va fi dublata

18 August 2021
510 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul Timisoara

Santier in curtea Spitalului Judetean din Timisoara. Se extinde Unitatea de Primiri Urgente, gratie unui proiect pe fonduri europene. Conducerea spitalului apreciaza ca activitatea va fi dublata de noile schimbari aduse unitatii.
In mai putin de doi ani, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara va fi extinsa si modernizata, conform nevoilor „secolului XXI”. A inceput deja santierul, se va extinde si moderniza sala de asteptare, va creste numarul de targi si va scadea timpul de asteptare in urgente.

„Pe partea de spital suntem intr-un proces de extindere, al carui rezultat final va fi o crestere a numarului de targi pe care le avem. Cu aproximativ 50% va creste capacitatea de preluare pe urgente, dar vom oferi si o zona de asteptare pentru pacienti si apartinatorii lor, care sa fie mai larga si prietenoasa fata de fosta sala pe care o aveam la dispozitie. (…) Extinderea este o gura de oxigen pentru activitatea noastra. Sigur ca spatiile vor fi deservite de personal, vom avea nevoie si de medici si asistente care sa deserveasca aceste spatii”, spune medicul Mihai Grecu, seful UPU-SMURD Timis.

Un Computer Tomograf pentru UPU
Conducerea spitalului vrea sa achizitioneze pentru noul spatiu UPU si un Computer Tomograf (CT). Acesta va ajuta si mai mult la scaderea timpului de interventie.

„Planuim ca odata cu aceasta extindere sa avem si un CT care va fi dedicat exclusiv urgentelor. In prezent, dintre cele trei CT pe care le avem, pe fiecare se fac investigati radiologice si investigatii pe spital. Pentru a armoniza fluxurile si a asigura accesul tuturor pacientilor, inclusiv a celor internati, nu doar a celor ce vin pe urgenta, intr-un mod rapid la investigatii imagistice, speram ca pe viitor sa avem un CT dedicat exclusiv pacientilor care vin in urgenta. De el vor beneficia in primul pacientii care vin aici. Este un spital regional, iar cele mai dificile cazuri de pe o raza de zece judete ajung aici.

Aceasta dublare a capacitatii ne va ajuta foarte mult personalul medical sa acorde ingrijiri mult mai bune pacientilor, vor scadea timpii de asteptare, ei sunt rezonabili si acum, dar vor scadea astfel incat pacientii sa aiba acces la ingrijiri medicale cat mai rapid cu putinta, fara sa fie nevoiti sa astepte foarte mult dupa cazurile cele grave care vin constant”, a mai precizat conducerea spitalului.

Capacitatea unitatii dublata
Se lucreaza de doua luni, iar termenul de finalizare al proiectului este de doi ani. Capacitatea in UPU va fi dublata si vor fi fluxuri adaptate contextului epidemiologic.

„Proiectul presupune practic dublarea capacitatii Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara; consta intr-o extindere pe orizontala si pe verticala. Practic, locul unde era acel paravan de primire al pacientilor acoperit se extinde si devine o noua sala de primiri. Va avea si paturi si unitati de izolare, astfel incat sa putem face circuite adecvate secolului XXI. Vom beneficia si de o sala de asteptare mult mai civilizata, cu conditii mult mai bune pentru cei ce asteapta ingrijiri si per total cerintele vor fi adaptate si personalizate pentru pacienti, cu spatii separate avand in vedere contextul epidemiologic – fluxuri pentru pacienti infectiosi si neinfectiosi. Termenul de executie este undeva la 24 luni, dar avem sperante ca va fi finalizat mai repede, undeva la 18 luni. De doua luni a inceput santierul”, spune managerul spitalului Judetean Raul Patrascu.

La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara se prezinta pacienti de pe o raza de zece judete si au existat situatii cand au venit pacienti si din estul tarii. Pentru modernizarea si extinderea unitatii se aloca 12 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene majoritar, cu contributie si de la CJ Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007175 (s)