News Flash:

S-a ales castigatorul licitatiei pentru noul terminal de plecari externe de la Aeroportul Timisoara

28 Martie 2022
367 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport

A fost desemnat castigatorul licitatiei pentru terminalul de plecari curse externe al Aeroportului Timisoara „Traian Vuia”. O asociere formata din patru firme din Bucuresti se va ocupa de proiectarea si executia noului terminal, care va avea o suprafata de 12.000 mp. Ar trebui sa fie gata pe 31 decembrie 2023.
 
 
Reprezentantii Aeroportului International Timisoara „Traian Vuia” au anuntat vineri, 25 martie, castigatorul licitatiei pentru proiectul „Servicii de elaborare a documentatiei tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) si realizarea pe baza acesteia a lucrarilor de executare pentru edificarea unei constructii cu destinatia «Terminal plecari curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului”.

S-au aratat interesate asocieri formate din mai multe firme:

Asociere SC BOG’ART SRL+UTI CONSTRUCTION & FACILILY MANAGEMENT SRL
Asociere SC CONCELEX SRL + SC METROUL + SC CONCELEX ENGINEERING S.R.L + CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL
Asociere SC CONSTRUCTII ERBASU SRL + POPP&ASOCIATII SRL PROFESIONAL TECH CONSTRUCT DESIGN
Asociere SC ELDICLAU PREST SRL + SC HABAU SRL
Asociere SC KESZ CONSTRUCTII ROMANIA + DICO SI TIGANAS BIROU DE PROIECTARE + AEDIFICIUM PROJEKT TENTWICKLUNG SRL + SC IMSAT SERVICE CLUJ SA
SC STRABAG SRL
„Din cele sase asocieri constituite pentru ofertare initiala ai carui lideri au fost Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Constructii Romania, Elidiclau Prest si Constructii Erbasu, pentru etapa finala a licitatiei au fost selectati trei: S.C. CONCELEX SRL Bucuresti, S.C. CONSTRUCTII ERBASU SRL Bucuresti si S.C. STRABAG SRL Bucuresti. Oferta castigatoare este cea depusa de S.C. CONCELEX SRL Bucuresti”, anunta reprezentantii AIT.

Licitatia pentru noul terminal de plecari curse externe a fost lansata pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimativa a lucrarilor de construire este de 88,99 de milioane de lei. Termenul limita de finalizare a constructiei este 31 decembrie, 2023. Terminalul va avea o suprafata construita de 12.000 mp, sase filtre de securitate, 18 ghisee check-in, sase porti de scanare automata a documentelor.

In continuare, este in procedura licitatia pentru achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier, pentru supervizarea lucrarilor de constructie pentru noul terminal. Valoarea contractului este de 600.000 lei fara TVA, adica 714.000 cu tot cu TVA, echivalentul a 144,268 de euro. Firmele interesate si-au putut depune ofertele pana pe 24 martie, la ora 15.

Patru firme interesate si-au depus ofertele, conform reprezentantilor AIT. Desemnarea se va face cel tarziu pana la data 26 aprilie.

„Noua constructie va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja in exploatare incepand din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafata totala de 4.383 mp, iar investitia s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.

Cladirile care constituie vechea infrastructura si care sunt utilizate si in prezent pentru deservirea pasagerilor, au fost realizate in etape succesive incepand cu anul 1960 si sunt in exploatare din 28 februarie 1964”, conchid cei de la Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005358 (s)