News Flash:

S-a aflat!

Societatea Nedex Grup se va ocupa de transformarea Cinematograful din Freidorf într-un spațiu cultural și educațional

31 Mai 2023
240 Vizualizari | 0 Comentarii

Societatea Nedex Grup a obținut contractul pentru transformarea fostului Cinema din cartierul Freidorf într-un Centru Educațional. Oferta lor a fost selectată din cele trei în competiție, iar valoarea contractului este de 2.190.242,21 lei fără TVA.

Cinematograful din Freidorf va fi transformat într-un spațiu cultural și educațional, în beneficiul comunității, iar locuitorii din zonă vor avea acces prioritar la serviciile oferite de noul centru.

Centrul Cultural și Educațional Freidorf, situat pe strada Nicolae Andreescu nr. 97, va fi dotat cu toate echipamentele și facilitățile necesare unei săli multifuncționale și va oferi servicii culturale și sociale, cum ar fi informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, grupuri de suport, servicii medicale de bază și altele, adresate tuturor categoriilor de vârstă, de la copii la seniori. Clădirea va fi configurată într-un mod flexibil, astfel încât spațiul să poată fi adaptat în funcție de necesități.

Nedex Grup are experiență anterioară în colaborarea cu Primăria Timișoara, lucrând la proiectele de renovare a Liceului Calderon, Liceului Waldorf și a centrului social din Kuncz.

Obiectivul va fi finanțat cu fonduri europene prin programul POR 2014-2020, iar valoarea totală a investiției este de 3.314.369,73 lei, inclusiv TVA. Durata estimată de finalizare a lucrărilor este de 15 luni.

„În anul Capitalei Culturale, punem pe primul loc cartierele orașului. Dacă în Kuncz ne apropiem de finalizarea noului Centru Cultural și Educațional, o investiție de peste 7 milioane de lei care va ajuta copiii din zonă să își descopere adevăratul potențial, în Freidorf pornim acum o investiție similară, pe amplasamentul fostului cinematograf. Transformăm prin educație, cultură și noi servicii sociale, fiecare cartier al orașului, proiectul Capitalei Culturale fiind doar punctul de pornire al ambițiilor pe care le avem pentru acest oraș”, a afirmat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Cinematograful din cartierul Freidorf se numără printre cele cinci instituții culturale din Timișoara incluse într-un program de reconversie culturală. Alături de Timiș, Fratelia, Dacia și Studio, aceste instituții sunt supuse unor procese de transformare și revitalizare culturală.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006695 (s)