News Flash:

Bucurie și distracție de Ziua Copilului

Sărbătoarea copilăriei începe pe 31 mai, în Timișoara

30 Mai 2023
234 Vizualizari | 0 Comentarii


Cu ocazia Zilei Copilului, Capitala Culturală 2023, TimiÈ™oara, se umple de bucurie È™i distracÈ›ie. Primăria Municipiului TimiÈ™oara, prin intermediul Casei de Cultură, a pregătit o serie de activități educative È™i amuzante pentru copii, părinÈ›i È™i bunici. Toate aceste evenimente se desfășoară în aer liber, iar Parcul Copiilor se transformă într-un loc magic începând de miercuri.

Sărbătoarea copilăriei la TimiÈ™oara începe în după-amiaza zilei de 31 mai, cu un recital extraordinar oferit de grupul de suflători al Liceului de Artă "Ion Vidu". Urmează un "Carnaval al bucuriei È™i speranÈ›ei", spectacole de teatru adaptate pentru diferite grupe de vârstă, precum È™i petreceri cu muzică È™i dans. Ansamblul "TimiÈ™ul" Tineret va susÈ›ine un spectacol de dansuri populare, iar în finalul zilei, se va organiza un cinematograf în aer liber, cu proiecÈ›ia filmului "Pinocchio".

Ziua de 1 iunie aduce o varietate de activități recreative È™i educative pentru toÈ›i copiii din oraÈ™. Parcul Copiilor din TimiÈ™oara devine un tărâm de basm. Sărbătoarea debutează cu o paradă a costumelor populare purtate de cei mici. Grupuri de copii vor urca pe scenă pentru a prezenta dansuri populare româneÈ™ti, ungureÈ™ti, sârbeÈ™ti, germane, rome, bulgăreÈ™ti È™i ucrainene, precum È™i dansuri moderne. Trupa ORT-IKI din Ungaria va oferi un spectacol pe picioroange. Programul zilei cuprinde È™i concursuri cu premii, petreceri tematice pentru copii, spectacole de teatru, proiecÈ›ii de film în aer liber È™i chiar o petrecere cu spumă.

Evenimentele sunt organizate pe diferite tematici. Vor fi jocuri tradiÈ›ionale ale copilăriei, cum ar fi Campionatul de elastic, unde va fi prezentă È™i campioana olimpică Simona Amânar. "RaÈ›ele È™i vânătorii", È™otronul, cursele cu obstacole, peretele de escaladă - toate acestea le vor aduce sărbătoriÈ›ilor bucuria de a se juca împreună în aer liber. De asemenea, vor fi organizate ateliere de pictură, modelaj cu lut, activități ecologice, împletituri din nuiele, confecÈ›ionarea de obiecte din lemn, aranjamente florale È™i realizarea de păpuÈ™i din linguri de lemn. De asemenea, mai multe instituÈ›ii, cum ar fi Inspectoratul pentru SituaÈ›ii de Urgență TimiÈ™, Inspectoratul de PoliÈ›ie al JudeÈ›ului TimiÈ™, Inspectoratul JudeÈ›ean de Jandarmi, Brigada 18 Cercetare-Supraveghere "Decebal", AgenÈ›ia NaÈ›ională Antidrog, Serviciul de Ambulanță TimiÈ™, Societatea de Transport Public TimiÈ™oara, PoliÈ›ia Locală TimiÈ™oara È™i DirecÈ›ia de Asistență Socială, vor prezenta copiilor echipamente È™i tehnici de intervenÈ›ie.

Copiii vor avea ocazia să participe la exerciÈ›ii cu câini È™i la demonstraÈ›ii ale FormaÈ›iunii de intervenÈ›ie rapidă pe bază de voluntariat "Salvo" din cadrul Biroului SituaÈ›ii de Urgență. Societatea de Transport Public TimiÈ™oara va organiza plimbări cu trotinete È™i biciclete.

Un moment tradiÈ›ional în programul evenimentelor este Cursa RățuÈ™telor pe Bega, care ajunge deja la cea de-a XIV-a ediÈ›ie. Aceasta va avea loc la ora 17:00, între Podul Mihai Viteazu È™i Podul Maria.

La TimiÈ™oara, această sărbătoare a copilăriei reuneÈ™te comunitatea într-un spirit de bucurie È™i înÈ›elegere. Copiii au oportunitatea de a-È™i exprima creativitatea, jucându-se în aer liber È™i bucurându-se alături de prieteni È™i familie.

Programul complet al activităților este următorul:

Miercuri, 31 mai:
Amfiteatru:

15:30 - Recitalul grupului de suflători al Liceului de Artă "Ion Vidu"
16:00 - "Carnavalul bucuriei și speranței" organizat de Centrul de Resurse și Asistență Educațională "Speranța"
18:00 - "Doctorii fantastici", piesă de teatru pentru Tine (7+)
19:00 - "Huo", piesă de teatru Auăleu (12+) - o altfel de oră de limba română
20:00 - "Banchetu' mic" (DJ)
Scena 2:

16:00 - Spectacolul Școlii de Muzică "Perfect Music"
17:00 - Spectacolul Ansamblului "TimiÈ™ul" Tineret È™i câÈ™tigătorii concursului "Grai, cântec È™i joc străbun" din ediÈ›ia 2022
20:00 - ProiecÈ›ie de film în aer liber - "Pinocchio", cu Tom Hanks
Barca Piraților:

17:00 - "Cei trei purceluși", piesă de teatru pentru Tine
18:00 - "Oskar chef prepară o supă de poveste", spectacol susținut de Școala Phantasia & Piti Show
Joi, 1 iunie:

10:00 - CireÈ™ar Popular, paradă cu copii îmbrăcaÈ›i în costume populare
18:00 - Parada Picioroangelor, trupa ORT-IKI din Debrecen, Ungaria
Amfiteatru:

11:00 - Spectacolul de dans al Ansamblului "TimiÈ™ul" Tineret È™i a ansamblurilor folclorice partenere: Ansamblul sârbesc "Kruna" din Sânmartinu Sârbesc, Ansamblul bulgăresc "Balgarce" din Vinga, Ansamblul German din Iecea Mare, Ansamblul minorității rrome "Lulughi Shukar", Ansamblul maghiar "Eszterlanc", Ansamblul ucrainean "Zolotii Druzii" din Știuca
13:30 - Școli de dans și muzică ("Dynamic Dance", "Extrem", "Tip Top Club", "Emotion")
17:00 - Recital de muzică ușoară susținut de Liceul de Artă "Ion Vidu"
18:00 - Cireșar Clasic - "Petrică și lupul" de Serghei Prokofiev și Medalion Disney
19:00 - Parada Picioroangelor, trupa ORT-IKI din Debrecen, Ungaria
20:00 - "Banchetu' mic" (DJ)
Scena 2:

11:00 - Școli de dans și muzică (mini Mini Reflex; Dancing Stars Team, Școala Rock Art, Incubatorul de Artă)
13:00 - Spuma Light Party
15:00 - Kineto Fun
16:00 - Școli de dans și muzică ("Denise" și "Active Dance Studio")
17:00 - "Căsuța Prietenilor", spectacol susținut de Teatrul Magic Oz
18:00 - Battle Street Dance (concurs cu premii)
20:00 - ProiecÈ›ie de film în aer liber - "Ice Age Adventures of Buck Wild"
Ateliere și activități tematice:

Jocurile copilăriei: (11:00 - 15:00 și 17:00 - 20:00)

Campionat cu premii "RaÈ›ele È™i vânătorii"
Campionat de elastic, cu participarea extraordinară a multiplei campioane olimpice Simona Amânar
Perete de escaladă
Alte jocuri: "Obstacolele voinicilor", "Pânza de păianjen", "Plasa de peÈ™te", jocuri cu mingea, tir cu arbaleta, È™otron
Lut și joc:

11:00 - 13:00 - Atelier de pictură pe ceramică
Joc și povești:

10:00 - Atelier de ilustrație de carte cu Attila Bajko
11:00 - Ateliere de lectură
Joc și natură (11:00 - 18:00):

Ateliere de seminÈ›e È™i decoraÈ›iuni din materiale reciclabile, împletituri din nuiele, ateliere de meÈ™terit din lemn, împletituri de coroniÈ›e È™i aranjamente florale, confecÈ›ionat păpuÈ™i din linguri de lemn
Prezentare proiect MESHter
Jocuri și ateliere
Joc și creativitate (11:00 - 18:00):

Jucării de lemn, pictură pe forme de lut, pictură pe tricouri, ateliere de zmeie colorate, pictură cu ață
Sport și joc (11:00 - 18:00):

Prezentări ale cluburilor sportive SCM Handbal și SCM Rugby SCM Baschet
Joc și comunitate (10:00 - 14:00)

Prezentarea echipamentelor È™i tehnicilor de intervenÈ›ie va fi realizată de către următoarele instituÈ›ii: Inspectoratul pentru SituaÈ›ii de Urgență TimiÈ™, Inspectoratul de PoliÈ›ie al JudeÈ›ului TimiÈ™, Inspectoratul JudeÈ›ean de Jandarmi, Brigada 18 Cercetare – Supraveghere "Decebal", AgenÈ›ia NaÈ›ională Antidrog, Serviciul de Ambulanță TimiÈ™, Societatea de Transport Public TimiÈ™oara, PoliÈ›ia Locală TimiÈ™oara È™i DirecÈ›ia de Asistență Socială. Vor fi prezentate exerciÈ›ii demonstrative cu câini È™i expuneri de tehnică de intervenÈ›ie din partea FormaÈ›iunii de intervenÈ›ie rapidă pe bază de voluntariat "Salvo", din cadrul Biroului SituaÈ›ii de Urgență. De asemenea, Societatea de Transport Public TimiÈ™oara va oferi plimbări cu trotinetele È™i bicicletele.

În cadrul evenimentului, se va desfășura È™i activitatea "Joc È™i Troc" în intervalul 10:00 - 11:00, constând într-un iarmaroc È™i troc cu jucării, avându-l pe actorul IonuÈ› Pîrvulescu în rolul de negociator.

De asemenea, vor fi organizate activități pe apă, precum curse culturale tematice pentru copii: cursă ghidată (11:00 - 13:00) È™i cursă muzicală (15:00). Vor fi disponibile È™i plimbări cu barca "Agreement" cu plecări regulate din oră în oră de la staÈ›ia Vasile Pârvan. Un eveniment deosebit va fi Cursa RățuÈ™telor pe Bega, ediÈ›ia a XIV-a, care va avea loc la ora 17:00, de la Podul Mihai Viteazul la Podul Maria. Organizată de Rotaract Club TimiÈ™oara, această cursă are scopul de a strânge fonduri pentru renovarea Școlii Gimnaziale Brestovăț, jud. TimiÈ™, în parteneriat cu AsociaÈ›ia "Bookland" din România.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004983 (s)