News Flash:

O nouă dispută

Primăria Timișoara dă în judecată societatea Bega Turism

29 Mai 2023
250 Vizualizari | 0 Comentarii

 

Conflictul dintre Primăria Timișoara și Societatea Bega Turism, care a utilizat parcarea din spatele Bega Shopping Center, continuă. După ce municipalitatea a preluat proprietatea terenului respectiv, Primăria anunță acum că va intenta un proces împotriva societății Bega Turism, solicitând despăgubiri în valoare de aproximativ 11 milioane de lei. Motivul invocat este că societatea ar fi utilizat ilegal terenul pe o perioadă de trei ani.

Primăria Timișoara a făcut cunoscut faptul că a depus o cerere de chemare în judecată împotriva societății Bega Turism, având ca scop obținerea compensațiilor financiare menționate mai sus.

”Cererea are ca obiect recuperarea sumelor cuvenite pentru o perioadă de 3 ani, în care societatea a folosit fără drept terenul cu o suprafață de peste 3.271 metri pătrați, înscris în CF 438518/Timișoara. Terenul situat pe strada Carol Telbisz a fost folosit ca spațiu pentru parcare plătită, fără acordul Primăriei Municipiului Timișoara, în perioada 31.01.2020 – 31.01.2023. Societatea chemată în judecată a folosit abuziv acest teren, montând bariere la căile de acces și încasând taxe pentru locurile de parcare”, a transmis primăria.

Prin decizia finală a Curții de Apel Timișoara, confirmată de Decizia 5499/16.11.2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dreptul de proprietate asupra terenului a fost restabilit în favoarea Municipiului Timișoara. Administrarea și exploatarea terenului, care include 96 de locuri de parcare, au fost transferate către SPAPP Timpark, în scopul utilizării acestuia ca parcare publică.

Primăria Timișoara solicită instanței să oblige Societatea Bega Turism SA să plătească contravaloarea lipsirii de folosință a terenului, în sumă de 10.764.861 lei. Se solicită ca această sumă să fie actualizată cu indicele de inflație, începând de la data rămânerii definitive a Sentinței Civile nr. 344/26.11.2020, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, până la momentul achitării efective a datoriei.

„Suma cerută este de 11 milioane de lei. Pe acest teren am lansat deja licitația pentru proiectarea unei parcări multinivel, faza de elaborare a studiului de fezabilitate. Este un proiect pe care l-am bugetat în acest an și ne așteptăm să vină cu oferte cât mai multe firme serioase, cu experiență în gestionarea unor astfel de proiecte”, anunță edilul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006722 (s)