News Flash:

Veste bună pentru ONG

ONG-urile care vor închiria spații de la Primăria Timișoara vor beneficia de 25% reducere la plata chiriei

31 Mai 2023
216 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a decis să sprijine organizațiile neguvernamentale care desfășoară activități culturale sau sociale prin acordarea unei reduceri de 25% la închirierea spațiilor municipale cu altă destinație. Această măsură are ca scop facilitarea accesului acestor ONG-uri la spațiile deținute de primărie, într-un mod mai avantajos din punct de vedere financiar.

„O parte din spațiile pe care nu le folosim vor putea fi activate de societatea civilă și a celor care fac bine în mod voluntar în Timișoara. Sprijinim comunitatea locală prin mai multe activități, inclusiv a doua campanie de bugetare participativă. Transformăm acest proces de atribuire al spațiilor către organizații și fundații într-unul transparent și echitabil”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În plus, ONG-urile vor putea beneficia de acces gratuit la spațiile municipale cu altă destinație, deținute de primărie, prin încheierea unui contract de dare în folosință. Astfel, aceste organizații vor putea utiliza aceste spații fără a fi necesară plata unei sume de închiriere.

„Trebuie precizat faptul că a fost extinsă lista domeniilor în care trebuie să activeze organizațiile solicitante, adăugându-se mediul, implicarea civică, dezvoltare comunitară, respectiv antreprenoriatul social, celor deja existente (cultură, educație, tineret, sport, servicii sociale). Totodată, sunt modificări în ceea ce privește criteriile de selecție, urmând să fie punctate relevanța și impactul activităților propuse pentru comunitatea locală, experiența solicitantului, precum și numărul de persoane angajate în organizație (permanent sau cu activitate în regim de voluntariat), aspecte care nu au fost luate în considerare până acum”, a transmis Primăria Timișoara.

Dezbaterile privind noile modificări vor avea loc în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Local Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005290 (s)