News Flash:

Galbene nu violet

Noile tramvaie destinate Timișoarei au altă culoare, diferită de cea a celor care circulă acum prin oraș

31 Mai 2023
269 Vizualizari | 0 Comentarii


Producătorul turc de tramvaie, Bozankaya, care a furnizat noile garnituri care circulă pe liniile din Timișoara, a anunțat astăzi semnarea unui contract adițional pentru încă 17 tramvaie destinate orașului de pe Bega. O fotografie atașată anunțului prezintă un tramvai... într-o nuanță de galben.

”Tramvaiul nostru, deținător record de premii cu tehnologia revoluționară, a fost îndrăgit de timișoreni. A fost semnat contractul pentru 17 tramvaie suplimentare ecologice, care oferă conducere fără catenară până la 70 de kilometri cu bateria sa, iar producția a început. Tramvaiele vor fi pe drumul de la Ankara la Timişoara în curând!”, au transmis pe Facebook cei de la Bozankaya.

Nu există nimic neobișnuit în acest lucru, deoarece Primăria Timișoara avea opțiunea de a extinde comanda în contractul inițial. Diferența constă în faptul că noile tramvaie sunt vopsite în galben și nu în violet, așa cum sunt cele care circulă deja pe liniile din Timișoara.

Culiță Chiș, cel care s-a ocupat de contractul inițial în timpul mandatului lui Nicolae Robu, a avertizat cu privire la această situație, spunând că o astfel de modificare nu ar fi permisă și că fondurile europene care ar fi susținut finanțarea nu ar permite acest lucru.

Culiță Chiș a afirmat că a fost concediat din primărie și pentru că a refuzat să semneze această modificare. Între timp, instanța judecătorească a decis ca municipalitatea să îl reîntegreze pe Chiș.

”Refuzul nostru de a schimba culoarea tramvaielor din alb-violet în galben-negru. Astfel conducerea Primăriei Municipiului Timișoara mia cerut în scris pe WhatsApp, să fac demersurile pentru schimbarea culorilor tramvaielor din alb-violet în galben- negru. Știind că aceasă schimbare poate periclita derularea proiectului, am făcut în scris solicitare către ADR Vest să ne comunice și punctul lor de vedere, solicitare semnată doar de mine în calitate de manager de proiect, așa cum prevede proceduri de comunicare cu ADR Vest. Prin adresa nr 3932/08.02.2024, ADR Vest au comunicat că nu poate fi schimbată culoarea tramvaielor fără a pune în pericol finanțarea proiectelor. Prin adresa nr. SC2023-5211/28.02.2023 am înaintat conducerii Primăriei Municipiului Timișoara, semnată de majoritatea membrilor echipei de implementare, refuzul de a schimba culoarea tramvaielor pentru că se pune în pericol finanțarea acestor proiecte în valoare de 300.000.000 lei, la care am atașat răspunsul primit de la ADR Vest”, declara Chiș într-o notă de informare către CLT, înaintată în cursul acestei luni.

Culiță Chiș susținea că viceprimarul Ruben Lațcău ar fi responsabil de modificarea culorii tramvaielor, aducând în discuție riscurile asociate acestui proces.

”Precizez că domnul viceprimar Ruben Lațcău comite un abuz în serviciu periculos,care poate periclita finanțarea acestor proiecte și, mai mult decât atât, referatul deemitere a dispoziției este semnat de către alte persoane din afara Direcției Generale de Investiții și Mentenanță”, mai precizează Culiță Chiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007559 (s)