News Flash:

SOCANT! Minor de 10 luni vandut cu suma de 5.000 de lei!

27 Noiembrie 2013
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Un minor în vârstă de 10 luni din Zalău a fost vândut unei familii din Iaşi, fapta fiind reclamată poliţiştilor chiar de către mama copilului, obligată să facă această tranzacţie de către concubinul său. 

'Organele de Poliţie au fost sesizate de o tânără de 21 de ani, de etnie romă, din municipiul Zalău, care a reclamat faptul că a fost obligată de către concubinul său să îşi vândă copilul, în vârstă de 10 luni, unei familii înstărite de romi din municipiul Iaşi, pentru suma de 5.000 de lei. Negocierile dintre concubin şi familia care dorea să-l cumpere au început pe stradă, unde femeia era obligată să cerşească de către acesta. Din cercetările efectuate până în prezent reiese faptul că femeia nu dorea să-şi vândă copilul, fapt care a condus la exercitarea unor acte de violenţă fizică şi psihică asupra ei, lucru care a îngreunat cercetările în acest caz', a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Adrian Dragoş, ofiţer în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj.

Potrivit procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Sălaj, Dan Buduşan, cazul a ajuns în atenţia oamenilor legii în data de 25 octombrie, când mama copilului a venit la Poliţia Zalău, reclamând vânzarea copilului său de către concubin.

Cercetările efectuate au arătat că o familie de romi din Iaşi a luat legătura în mai multe rânduri cu mama minorului, cerându-i să-l vândă pe băieţelul în vârstă de 10 luni, mai întâi pentru suma de 10.000 de lei. Ulterior, în urma unei înţelegeri cu concubinul mamei, care nu este tatăl copilului, s-a convenit asupra sumei de 5.000 de lei.

Pentru a da un aer de legalitate faptei, familia din Iaşi, împreună cu concubinul, au obligat-o pe tânăra din Zalău să mergă al Oficiul de Stare Civilă din Zalău şi să îl treacă în actul de naştere, ca tată biologic, pe bărbatul din Iaşi, după care familia cumpărătoare a achitat 1.000 de lei din preţul convenit pentru cumpărarea copilului şi a luat minorul, pe care l-a dus la o pensiune din oraş, moment în care mama a reclamat vânzarea bebeluşului. 

Procurorul de caz a emis luni o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele concubinului şi al bărbatului din Iaşi, cei doi fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de minori. Tribunalul Sălaj a decis însă marţi judecarea în libertate a inculpaţilor. 
Împotriva acestei hotârări, DIICOT Sălaj a declarat recurs la Curtea de Apel Cluj. Dan Buduşan a motivat miercuri acest recurs precizând că în cazul concubinului este vorba de o persoană cu cinci condamnări la activ, care a agresat permanent mama copilului, în vreme ce cumpărătorul este la rândul său cercetat pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Copilul a fost recuperat de poliţişti, el aflându-se momentan, împreună cu mama sa, la familia părinţilor tatălui. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006348 (s)