News Flash:

Traian Berbeceanu a fost eliberat din arest

26 Noiembrie 2013
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisarul Traian Berbeceanu a părăsit, marţi, arestul Poliţiei Capitalei, după ce instanţa supremă a stabilit definitiv că acesta poate fi cercetat în stare de libertate, şi a declarat că se va ocupa de pregătirea apărării şi că are încredere în ministrul Internelor, dar şi în Justiţia din România. Berbeceanu a arătat marţi, la ieşirea din arest, că doreşte să-şi pregătească apărarea, că speră să-şi demonstreze pe deplin nevinovăţia şi că, dacă va reuşi acest lucru, doreşte să revină la colegii săi şi la activităţile de poliţist.

El nu a dorit să comenteze acuzaţiile ce i se aduc şi posibilele motive ale arestării sale, pe motiv că se află sub puterea unor interdicţii stabilite de judecători odată cu schimbarea măsurii preventive din arest în cea a interdicţiei de a părăsi ţara.

În altă ordine de idei, Berbeceanu a arătat că se va duce acasă la familie, unde copilul său ştie că el este angrenat în activităţi judiciare sub acoperire.

"Copilul meu ştie că eu sunt în puşcărie sub acoperire, ca să demasc oameni răi. Mă duc acasă la el pentru că nu mai pot de dorul lui", a spus el.

De asemenea, Traian Berbeceanu a ţinut să mulţumească sindicatului poliţiştilor şi colegilor săi de la crimă organizată şi a sfătuit toţi poliţiştii "să nu plece capul, indiferent de situaţie".

La ieşire, el a fost aşteptat de câţiva cunoscuţi, pe care i-a îmbrăţişat, şi a primit un buchet de trandafiri albi.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, a fost eliberat după ce instanţa supremă a decis definitiv, marţi, că poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul lui Traian Berbeceanu împotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă şi au dispus eliberarea acestuia din arest.

Instanţa supremă a dispus ca măsură preventivă în cazul lui interdicţia de a părăsi ţara.

În 19 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti dispusese prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul comisarului de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu, admiţând astfel cererea procurorilor DIICOT.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. El a făcut recurs, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe 31 octombrie, ca acesta să rămână în arest.

Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcţiei. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005487 (s)