News Flash:

Diplome de calificare in meseria de lucrator in cresterea animalelor pentru detinuti

26 Noiembrie 2013
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
 Aproximativ cincizeci de persoane private de libertate din Penitenciarul Timişoara care au urmat cursuri de calificare în meseria de lucrător în creşterea animalelor şi au obţinut note de trecere la examenul de evaluare, vor primi în această săptămână certificate de calificare profesională, acreditate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

Cursurile s-au desfăşurat în cadrul proiectului Program interregional integrat de calificare/recalificare profesională a persoanelor private de libertate, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. 

'Proiectul implementat de Penitenciarul Timişoara în parteneriat cu instituţiile similare din Botoşani şi Satu Mare, dar şi cu Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara şi SC Medlife SA Bucureşti, se desfăşoară pe o perioadă de trei ani şi este destinat unui grup ţintă de opt sute de persoane private de libertate, din cele trei penitenciare', a declarat marţi chestor de penitenciare dr. Ioan Băla, directorul penitenciarului timişorean.

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă pentru grupul de opt sute de deţinuţi din penitenciarele Timişoara, Botoşani şi Satu-Mare, prin programe de calificare/recalificare profesională, teoretică şi practică, în domenii în care se caută forţă de muncă. 

Activităţile proiectului au în vedere dobândirea de abilităţi comportamentale de către beneficiari, care să sporească şansele acestora de integrare socială şi pe piaţa muncii după eliberare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007148 (s)