News Flash:

Autoritatile aradene sunt pregatite pentru deszapezire

27 Noiembrie 2013
1261 Vizualizari | 0 Comentarii
Autorităţile din Arad sunt pregătite pentru deszăpezire, iar în judeţ stratul de zăpadă atinge miercuri o grosime de câţiva centimetri.

După cum precizat Cristian Drăgan, administratorul public al CJ Arad, acolo unde a fost necesar, drumarii au intervenit încă de la primele ore ale dimineţii. 

'Drumarii au fost pregătiţi să intervină pe drumurile din judeţ, acolo unde a fost necesar, ordinul de intrare cu utilajele de deszăpezire în baze fiind dat încă de vineri. S-a luat în calcul ieşirea utilajelor încă din noaptea trecută. Având experienţa iernilor trecute pot spune că zonele cu probleme sunt Aradul, zona Lipova şi Valea Mureşului', a declarat administratorul public al CJ Arad.

Conform spuselor acestuia, la nivelul judeţului, pregătirea pentru deszăpezire este finalizată, fiind pregătite să intervină pentru deszăpezirea drumurilor judeţene un număr de 39 de utilaje.

'În ceea ce priveşte drumurile naţionale, potrivit unui raport al Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Arad transmis recent Prefecturii judeţului Arad, secţia are pregătite 79 de utilaje, iar în ceea ce priveşte cantitatea de material antiderapant pentru această iarnă, aceasta cuprinde 3.490 de tone de nisip şi 6.288 de tone de sare', a precizat la rândul său Lucian Cosma, purtător de cuvânt al Prefecturii. 

La rândul lor, reprezentanţii firmei Polaris, firmă care are contractă activitatea de deszăpezire la nivelul municipiului Arad, i-au asigurat pe cetăţenii din municipiu că firma în cauză este pregătită.

Încă de la jumătatea lunii octombrie, la Polaris a fost constituit comandamentul de iarnă şi s-a elaborat planul de intervenţie al activităţii de deszăpezire, în prezent fiind pe finalizare activitatea de achiziţionare a materialului antiderapant necesar. De asemenea, la nivelul societăţii a fost activat încă din 15 octombrie, un dispecerat în regim non-stop.

'Societatea a constituit un stoc de material antiderapant (clorură de sodiu) de 1.800 de tone, stocul urmând să fie completat cu încă 200 de tone. De asemenea, în stocurile proprii ale societăţii se află şi cantitatea de 60.000 de litri soluţie lichidă de clorură de calciu, necesară în activitatea de deszăpezire, această soluţie fiind introdusă în urmă cu doi ani de către societate, deoarece asigură o mai bună protecţie a covorului asfaltic. De asemenea, în conformitate cu cele stipulate în contractul cu Primăria Arad, Polaris dispune de utilajele necesare pentru intervenţie, de la utilaje pentru împrăştierea pe căile de circulaţie a clorurii de sodiu şi a clorurii de calciu, la pluguri pentru zăpadă şi buldoexcavatoare, plus autocamioane pentru transportul şi evacuarea zăpezii în caz de ninsori abundente', a adăugat reprezentanţii societăţii. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007113 (s)