News Flash:

SITUATIE DE URGENTA in California: Ar putea fi cea mai grava seceta din ultimul secol

19 Ianuarie 2014
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernatorul Californiei a decretat, vineri, situaţie de urgenţă din cauza secetei care afectează acest stat american şi care ar putea fi cea mai gravă din ultimul secol. Instituirea situatiei de urgenta permite Californiei sa beneficieze de ajutorul Guvernului federal pentru a combate seceta care a transformat hectare întregi de padure în uscaturi gata sa ia foc. Joi, un incendiu a devastat o zona forestiera din apropiere de Los Angeles, determinând evacuarea a peste 900 de case.

Guvernatorul Californiei Jerry Brown le-a cerut vineri locuitorilor statului sa îsi diminueze consumul de apa cu cel putin 20 la suta: "Nu putem face sa ploua, dar putem sa fim mai bine pregatiti pentru a face fata teribilelor consecinte pe care seceta din California le poate provoca, între care o scadere drastica a apei disponibile pentru fermierii si comunitatile noastre si un risc crescut de incendii în zonele rurale si urbane".

La San Francisco, guvernatorul a vorbit în fata jurnalistilor de posibilitatea ca aceasta seceta sa fie "cel mai mare dezastru înregistrat în ultimii aproximativ 100 de ani în care s-au pastrat date".

Statul sufera de cea de-a treia iarna secetoasa consecutiv, iar nivelul rezervoarelor de apa este din ce în ce mai scazut.

"Sezonul ploilor în 2012 si 2013 a fost deosebit de uscat în tot statul", subliniaza departamentul resurselor de apa californian în ultimul raport privind seceta. "Sezonul 2014, care a început la 1 octombrie, pleaca de pe aceleasi baze. Precipitatiile în unele zone ale statului se apropie de anul cel mai secetos înregistrat vreodata", adauga el.

Jumatate din precipitatiile înregistrate de California au loc în general în decembrie, ianuarie si februarie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0974 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032173 (s)