News Flash:

SCANDALOS: Tiraspolul a inghetat conturile liceului cu predare in limba romana Lucian Blaga

14 Ianuarie 2014
1320 Vizualizari | 0 Comentarii
Conturile liceului teoretic cu predare în limba româna Lucian Blaga de la Tiraspol au fost blocate, a anuntat luni directorul institutiei, Ion Iovcev, în cadrul unei întruniri la Ministerul Educatiei. Presedintele Traian Basescu solicita misiunii OSCE în Republica Moldova si tuturor celorlalte institutii responsabile sa intervina pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii române ca limba de studiu, urmare a "presiunilor administrative" facute de Tiraspol.
ovcev a subliniat, în cadrul acestei reuniuni la care au participat cele opt scoli cu predare în limba româna de la Tiraspol, ca aceasta masura risca sa blocheze activitatea institutiei, scrie Jurnal de Chisinau.
Basescu cere misiunii OSCE în Republica Moldova sa intervina pentru accesul elevilor la predare în româna
Presedintele Traian Basescu solicita misiunii OSCE în Republica Moldova si tuturor celorlalte institutii responsabile sa intervina pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii române ca limba de studiu, urmare a "presiunilor administrative" facute de Tiraspol. Guvernul de la Chisinau si-a reiterat criticile la adresa autoritatilor transnistrene pentru situatia scolilor cu predare în limba româna din stânga Nistrului, potrivit postului de radio Europa Libera.
Ministrul Educatiei si Biroul pentru reintegrare au subliniat ca aceste presiuni si obstructionarea procesului instructiv-educativ de catre reprezentantii de la Tiraspol sunt inacceptabile.
Tot luni, într-un interviu acordat postului de radio Europa Libera, sefa misiunii OSCE în R. Moldova, Jennifer Brush, a afirmat ca în cadrul tensiunilor din jurul scolilor transnistrene ar trebui sa prevaleze dreptul la educatia copiilor.
Liceul Teoretic cu predare în limba româna Lucian Blaga din Tiraspol a fost perchezitionat, la începutul lui decembrie, de catre angajatii procuraturii transnistrene, iar directorul institutiei si adjunctul sau au fost interogati.
Motivul invocat de procuri atunci a fost plângerea unui membru al colectivului. Autorul sesizarii s-ar fi plâns ca i s-a retinut din salariu si ca a suferit presiuni din partea conducerii institutiei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005390 (s)