News Flash:

Ariel Sharon a fost condus pe ultimul drum

13 Ianuarie 2014
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceremonia oficiala organizata pentru aducerea unui omagiu fostului comandant de razboi si premier Ariel Sharon a început luni dimineata, la sediul Parlamentului, la Ierusalim, în prezenta unor oficiali israelieni de rang înalt si a vicepresedintelui american Joe Biden. Masurile de securitate au fost consolidate, de teama unui atac cu rachete din Fâsia Gaza. Fostul premier israelian Ariel Sharon a fost înhumat luni dupa-amiaza la ferma familiei sale din sudul Israelului.
Fostul premier israelian Ariel Sharon a fost înhumat luni dupa-amiaza la ferma familiei sale din sudul Israelului, alaturi de sotia sa Lili, asa cum si-a dorit
La aceste funeralii militare, opt generali ai armatei israeliene au purtat sicriul înfasurat într-un drapel israelian în timp ce erau rostite rugaciuni. Ulterior, ei au coborât sicriul în mormânt, dupa care l-au acoperit cu pamânt.
În cursul ceremoniei oficiale care a avut loc în fata sediului Knessetului (Parlament), presedintele Shimon Peres si premierul Benjamin Netanyahu i-au adus un omagiu "luptatorului" Ariel Sharon, salutat pentru rolul pe care l-a jucat în Razboiul de Iom Kipur, în octombrie 1973, si în "razboiul împotriva terorismului".
Netanyahu s-a angajat sa "apere cu fermitate principiile" generalului Sharon cu privire la securitatea Israelului. "Israelul va utiliza toate caile posibile pentru a împiedica Iranul sa se doteze cu arma nucleara", a repetat premierul.
Ariel Sharon a fost "umarul pe care se sprijinea securitatea tarii", a declarat Peres.
La rândul sau, Biden a salutat "un om complex care a trait într-o perioada complexa si într-un mediu complex". Mediafax.ro 

ariel sharon shimon peres
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0986 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038786 (s)