News Flash:

Zeci de MILITARI MORTI si raniti in urma unui atentat, in Pakistan

19 Ianuarie 2014
883 Vizualizari | 0 Comentarii
Explozia unei bombe la trecerea unui convoi militar a provocat moartea a cel putin 20 de soldati si ranirea altor 30, duminica, în nord-vestul Pakistanului, au anuntat autoritatile.
Principala miscare rebela din tara, Miscarea Talibanilor din Pakistan (TTP), a revendicat atentatul.
"Revendicam responsabilitatea atentatului, în cadrul luptei noastre împotriva unui sistem laic", a declarat prin telefon Shahidullah Shahid, un purtator de cuvânt al TTP, dintr-un loc necunoscut.
"Vom desfasura si alte atacuri de acest fel pe viitor", a adaugat el.
Atentatul s-a produs în orasul Bannu din nord-vestul tarii, în apropiere de zona tribala Waziristanul de Nord, fief al talibanilor, afgani si pakistanezi, si al altor grupari islamiste armate legate de Al-Qaida.
"Explozia s-a produs în apropierea unui vehicul din convoi, provocând moartea a 20 de soldati si ranirea altor 30", a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul fortelor de securitate.
"Încercam sa aflam natura exploziei si sa stim daca este vorba despre o mina artizanala sau despre un atentat sinucigas", a adaugat el.
Convoiul "se pregatea sa plece catre orasul Ramzak, din Waziristanul de Nord, când s-a produs drama", a precizat oficialul citat.
Bannu a fost teatrul mai multor atacuri împotriva fortelor de securitate în trecut.
Trupele pakistaneze lupta de mai multi ani împotriva unei insurectii în zonele tribale muntoase pe care Washingtonul le considera o ascunzatoare a talibanilor si rebelilor ce au legaturi cu Al-Qaida, de unde pregatesc atacuri împotriva tarilor occidentale si a Afganistanului.
Creata în 2007, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), o grupare islamista armata care a jurat credinta Al-Qaida si mollahului Omar, liderul talibanilor afgani, a comis sute de atacuri în ultimii ani în tara, în special în nord-vest. Mediafax.ro

al-qaida
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1062 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028713 (s)