News Flash:

Romanii nu se inghesuie la munca in Marea Britanie

14 Ianuarie 2014
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
Doar 24 de români au sosit în Marea Britanie de la 1 ianuarie, când au fost anulate restrictiile impuse românilor si bulgarilor pe piata muncii europene, potrivit ambasadorului român la Londra Ion Jinga, relateaza The Daily Mail în editia electronica de marti.
Potrivit publicatiei, ambasadorul a subliniat ca previziunile referitoare la un "aflux" dupa anularea restrictiilor nu s-au împlinit. De asemenea, diplomatul afirma ca zece companii au contactat Ambasada României la Londra în vederea angajarii unor români, fiind redirectionate spre Jobcentre.
Agentia britanica pentru control la frontiera nu a publicat date cu privire la numarul românilor si bulgarilor care au venit în tara de la Anul Noul încoace, precizeaza Daily Mail.

Însa autoritatile din Olanda au publicat date potrivit carora 21 de români si 15 bulgari au sosit în tara în ultimele doua saptamâni, iar Jinga a declarat ca datele sunt similare în Marea Britanie.
"Nu vad niciun motiv ca Olanda sa fie mai putin atractiva ca Marea Britanie, apropierea ei geografica pledând în favoarea olandezilor. Ceea ce stim este ca la bordul unei curse aeriene care a aterizat la Luton pe 1 ianuarie, (se aflau) doar doi români au beneficiat de avantajul anularii restrictiilor în Marea Britanie", a declarat el pentru The Daily Telegraph, citat de Mail.
"Companiile britanice ofera în prezent 5.000 de posturi românilor, pentru a acoperi deficiente de personal înalt calificat pe piata muncii", a mai spus ambasadorul.
"România depune eforturi puternice pentru a-i opri pe români sa plece din tara în alte state UE, pentru a-si pastra economia stabila", comenteaza The Daily Mail, care subliniaza ca "tentatia obtinerii unor salarii mai mari în alte tari este greu de învins, dupa anularea restrictiilor" pe piata muncii din UE.
Declaratiile ambasadorului român apar în contextul în care fostul cancelar conservator Kenneth Clarke a respins acuzatii potrivit carora UE este de vina pentru niveluri "nesustenabile" ale migrarii.
Clarke, emisar special pentru Comert în cadrul Guvernului britanic, a declarat ca crede ca "nu este adevarat ca UE este de vina pentru valuri inacceptabile de migratie". "Ideea ca poti sa porti o dezbatere fundamentala care sa opreasca cumva toti acesti straini sa vina aici este mai degraba tipica escapismului nationalist de dreapta", a apreciat el.
Afirmatiile sale au provocat o polemica cu ministrul de Externe William Hague, care a insistat asupra faptului ca anularea unor restrictii impuse celor care vin din state membre UE a declansat o "migratie la scara larga" si a fost o "greseala".
Însa comisarul european pentru Afaceri Sociale László Andor a sugerat ca dezbaterea britanicilor cu privire la migrarea românilor si britanicilor este "emotionali si eronata", îndemnându-i pe britanici "sa acorde mai multa atentie faptelor", în contextul în care nu exista niciun "aflux" de imigranti români si bulgari. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030920 (s)