News Flash:

EXPLOZIE la Budapesta: Zidul sediului filialei unei banci, distrus

13 Ianuarie 2014
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
O explozie care a avut loc la sediul unei filiale a unei bănci din Budapesta a provocat surparea unui zid dinspre stradă, luni dimineaţa. O investigaţie preliminară sugerează că explozia a fost un act criminal, a anunţat poliţia. Explozia a fost cel mai probabil cauzată de un exploziv, potrivit forţelor de ordine. Compoziţia şi tipului explozivului nu au fost stabilite încă, a adăugat aceeaşi sursă.

Se pare că presupusa acţiune criminală nu a avut scopul să ucidă sau rănească pe cineva şi nu au fost înregistraţi răniţi, afirmă poliţia.

Martori oculari au văzut un motociclist trecând prin faţa clădirii înainte de explozie, potrivit unui corespondent MTI. Ferestrele au fost sparte de suflul exploziei de ambele părţi ale drumului.

Explozia a avut loc la ora locală 4.18 (5.18, ora României) pe strada Lehel, în nordul oraşului, distrugând faţada sediului. Se pare că suflul exploziei a aruncat uşa sediului sucursalei bancare de cealaltă parte a drumului.

Clădirea a fost evacuată după sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, dar autorităţile le-au permis ulterior locuitorilor să se întoarcă în locuinţe.

Pe de altă parte, potrivit unor martori, ar putea să fie vorba despre o bombă, relatează AFP.

Explozia a demolat în întregime faţada sucursalei Băncii CIB, o filială a grupului bancar italian Sanpaolo Intensa, scrie agenţia franceză.

Potrivit unor mărturii culese de presa ungară, un bărbat care circula cu o motocicletă a depus un pachet în faţa sediului, cu puţin timp înainte de explozie. Poliţia a refuzat să comenteze aceste articole de presă.

Geamurile clădirii s-au spart din cauza suflului deflagraţiei, resimţite pe o rază de un kilometru. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006620 (s)