News Flash:

Zona in care va avea loc urmatorul CUTREMUR MAJOR

14 Ianuarie 2014
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
Cercetatori au oferit asigurari, joi, ca, în pofida faptului ca este imposibila prezicerea momentului în care va avea loc un cutremur, ei au stabilit în ce zona va avea loc viitorul cutremur important care ar urma sa afecteze China.
Potrivit acestui studiu, publicat în Seismological Research Letters, acest punct este un segment cu o lungime de aproximativ 60 de kilometri din falia Longmenshan, care demarcheaza platoul tibetan de bazinul Sichuan, în sud-vestul tarii.
Regiunea se afla sub presiune în urma cutremurelor din provincia Sichuan care au avut loc în 2008 si 2013, potrivit lucrarii.
Acest segment anume al faliei Longmenshan "este cel care prezinta cea mai mare probabilitate sa produca viitorul cutremur important în regiune", se subliniaza în studiul condus de catre Mian Liu de la Universitatea Missouri. Magnitudinea seismului ar putea fi 7.
Falia Longmenshan este considerata, însa, "relativ sigura" pe o harta a riscurilor întocmita de catre Global Seismic Hazard Assessment Program, precizeaza studiul.
Un cutremur de magnitudinea 6,6 a ucis în 2013 aproximativ 200 de persoane în provincia Sichuan, unde un cutremur devastator cu magnitudinea 8 s-a soldat cu aproximativ 8.000 de morti si persoane date disparute în 2008. Mediafax.ro

falia longmenshan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0661 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026491 (s)