News Flash:

Sfaturi pentru o igiena intima corecta dupa fiecare contact

9 Aprilie 2017
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
igiena intima3
Igiena intima dupa sex ar trebui sa fie la fel ca spalatul pe dinti dimineata sau la fel ca demachiatul fetei seara. Cu alte cuvinte, nu ar trebui sa sari peste acest pas daca vrei sa fii ferita de infectii sau alte afectiuni. Consideram ca nu este corect fata de partener sa te ridici brusc, dupa ce ati/a avut orgasm, si sa dai fuga la baie. Ar putea crede ca il consideri dezgustator. Trebuie sa gasesti o cale de mijloc, care sa evidentieze faptul ca esti dornica sa ai o igiena optima, dar fara sa transformi acest gest intr-o obsesie.

Dupa un contact sexual si dupa ce ai urinat, este recomandat sa speli zona intima cu un produs special destinat acestei zone. Nu este recomandat sa te speli cu apa fierbinte, intrucat aceasta distruge flora vaginala si omoara bacteriabenefica Lactobacillus. Ca urmare a acestui lucru, tot mai multe bacterii patogene se vor dezvolta in jurul zonei intime.

Evita spalaturile interne, intrucat acestea distrug flora vaginala. In timp, poate aparea uscacinea vaginala si, implicit, scaderea libidoului.

Foloseste un prosop mic, curat, cu care cureti gentil labiile. Dupa ce termini de spalat zona intima, este recomandat sa speli si zona anusului, unde se pot aduna diverse secretii eliminate in timpul actului sexual.

Dupa ce speli zona anusului, nu reveni cu prosopul langa vagin, pentru a nu transfera bacterii si microbi. Prosopul se foloseste pentru o singura spalare, dupa care fie il inlocuiesti cu altul, fie il bagi la masina de spalat la o temperatura ridicata.


Vaginul tau se curata singur, la fel ca ochii. Nu are nevoie de produse parfumate, creme si pudre de talc pentru a mirosi bine. Este suficient sa fie spalat zilnic cu apa calduta si un prosop curat. Specialistii recomanda sa eviti produsele din comert care au mirosuri care mai de care mai atragatoare si fresh.

Cercetatorii au aflat ca pudra de talc are efect cancerigen si creste cu pana la 24% riscul de dezvoltare a cancerului de col uterin, chiar daca ai folosit-o o singura data pe saptamana.

Dupa toaletarea zonei intime, este indicat sa pui pe tine o lenjerie intima curata. Optional, poti folosi un absorbant zilnic, pentru ca secretiile vaginale sa nu ajunga pe slip.

igiena intima orgasm dezgustator igiena optima produs special vaginul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004813 (s)