News Flash:

Ce greseala frecventa fac gospodinele cand prepara carnea de pui

7 Aprilie 2017
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
carne de pui
Foarte multa lume, la nivel mondial, crede ca este corect sa spele carnea de pui cruda inainte de a o prepara. Este, dimpotriva, cea mai mare greseala.
"Trebuie sa te gandesti mereu ca daca ai carne de pui cruda pe masa ai putea avea si Salmonella sau Campylobacter", spune cercetatoarea Jennifer Quinlan, profesoara la Drexel University.
"Daca vei spala carnea, vei imprastia si aceste bacterii pe suprafete din bucatarie. Apa pe care o folosesti pentru a o curata nu este indeajuns de fierbinte pentru a distruge bacteriile", adauga ea.
In urma unui studiu pe care l-a initiat, s-a descoperit ca aceasta practica, desi nesanatoasa, este des intalnita in mai toata lumea.
"Oamenii sunt obisnuiti sa spele carnea de pui din diverse motive. Unii se gandesc ca astfel distrug germenii, altii ca indeparteaza impuritatile. Ceea ce este gresit. Bacteriile vor fi distruse doar in timp ce carnea ajunge la temperaturi mari, atunci cand e fiarta sau cand ajunge in cuptor", explica Jennifer Quinlan

prepara cruda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006351 (s)