News Flash:

Pastura, leac miraculos pentru numeroase boli

7 Aprilie 2017
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
pastura
Pastura este un polen modificat biochimic. Polenul depozitat in fagurifermenteaza sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor si a conditiilor de temperatura si umiditate. Fermentatia dureaza aproximativ trei luni, iar produsul rezultat este diferit de polenul initial si cu o efect terapeutic superior.

Pastura rezultata in urma acestui complex proces de fermentatie e diferita de polen. Are un continut sporit de vitamina K, dar si un grad de conservare mai mare. Datorita cantitatii mari de acid lactic si proprietatilor antibiotice, pastura poate fi pastrata timp indelungat, fara a se observa modificari majore, cantitative sau calitative, chiar pana la 17 ani. Compozitia chimica a pasturii este urmatoarea:

– 35% carbohidrati (glucide: glucoza, zaharoza, dextrine, celuloza),

– 1-6% lipide (lecitina, acizi grasi) si caretonoizi (200-875 mg/kg provitamina A),

– 1,7g/kg vitamina E, 6-200 mg/100g vitamina C.

Acest medicament minunat mai contine si enzime, aminoacizi (histidina, triptofan, metionina, fenilalanina, valina, cistina, arginina, acid glutamic), antibiotic, hormoni naturali, minerale si oligoelemente: sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, bor, zinc, plumb, argint, arsenic, staniu, galiu, strontiu, bariu, uraniu, siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu, fier. Drept urmare, pastura este o uzina de substante benefice, greu de egalat de oricare alt produs al stupului si chiar al naturii, potrivit doctorulzilei.ro.

Apicultorii colecteaza extrem de putina pastura din fagure, se pot extrage doar cantitati foarte mici, astfel incit sa nu se afecteze alimentatia albinelor. Recoltareai trebuie facuta numai cand fermentatia este completa.

Terapia cu pastura este benefica in zeci de afectiuni, in special in cele digestive si hepatice, fiind celebra pentru capacitatea ei uimitoare de a regenera ficatul. Este recomandata in toate bolile in care este bun si polenul. Diferenta e ca efectele se obtin in timp mai scurt.

Ca metode de administrare interna, pastura poate fi inghitita pur si simplu sau amestecata cu iaurt, cereale, paine. Poate fi tinuta sub limba cit de mult se poate, inainte de a fi inghitita.

Extern, produsul apicol este util in afectiuni dermatologice, fiind extrem de hranitor pentru piele, dar si in cosmetica, sub forma de masca. Pastura este un leac eficient in anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afectiunile de colon, mai ales cele insotite de constipatii (enterocolite, colite de fermentatie sau putrefactie), chisturi ovariene, noduli mamari.

Este extraordinara in alimentatia copiilor, a celor care urmeaza o dieta de slabit, a celor slabiti si lipsiti de energie, pentru intarirea muschiului cardiac, stimularea secretiilor biliare, distrofie musculara si pentru o mai buna activitate cerebrala. Una din afectiunile care raspunde foarte bine la tratamentul cu pastura este anemia hipocroma, mai ales in cazurile in care medicamentele alopate nu au dat rezultate. Cu pastura, se constata ameliorarea starii generale, revenirea apetitului, cresterea in greutate, disparitia cefaleei, ametelilor si starilor de oboseala. Cura poate dura trei luni.

Pastura are efect antiviral similar interferonului natural, stimuland imunitatea. Administrata in afectiunile hepatice, actiunea pasturii este cu adevarat remarcabila, mai ales in hepatite acute si cronice, ciroze uscate sau umede. In urma administrarii de pastura, s-a observat ca bolnavii se refac in timp extrem de scurt, intre o luna si trei luni la hepatita A si B. In cazul hepatitei C, refacerea integrala a tesutului ficatului ajunge in cele mai grave cazuri la un an.

In cazul in care vrem sa luam pastura in scop profilactic, dozele se stabilesc in functie de varsta, sex, greutate corporala, de existenta simultana a mai multor afectiuni. Seleniul din compozitia pasturii actioneaza asupra organismului ca un agent de detoxificare. O cura cu pastura se recomanda atat fumatorilor inraiti, cat si celor care consuma alcool in exces, completind deficitul de seleniu din organismul acestora. In industria farmaceutica, este ingredient din care se obtin vitaminele. Pastura se gaseste in magazinele de produse naturiste sau in piata, la persoanele care vand miere de albine.

pastura polen faguri albine efect terapeutic fermentatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006114 (s)