News Flash:

Schimbare de opinie privind vaccinul Covid-19

Potrivit OMS, copiii sănătoși și adolescenții ar putea să nu fie nevoiți să se vaccineze

29 Martie 2023
578 Vizualizari | 0 Comentarii

Experții în vaccinuri ai Organizației Mondiale a Sănătății și-au revizuit recomandările globale pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Este posibil ca adolescenții și copiii sănătoși care sunt considerați „prioritate scăzută” să nu fie vaccinați.

Ghidul actualizat este conceput pentru a acorda prioritate vaccinurilor Covid-19 pentru cei cu cel mai mare risc de deces sau de îmbolnăvire gravă, notează CNN.

OMS sfătuiește grupurile cu prioritate ridicată, cum ar fi vârstnicii, persoanele imunocompromise de toate vârstele, lucrătorii din domeniul sănătății și femeile însărcinate să primească Covid-19 la 6 sau 12 luni după ultima doză de Reminder.

Dacă riscul este moderat, grupul recomandă vaccinarea primară și un rapel inițial, dar nu recomandă rapelurile periodice. Acest grup include copii și adolescenți cu risc pentru sănătate și adulți sănătoși cu vârsta sub 60 de ani.

Pentru copiii sănătoși cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 17 ani, țările ar trebui să ia în considerare vaccinarea pe baza unor factori precum povara bolii și eficiența costurilor, a spus grupul.

Grupul a spus că recomandările sale de vaccinare se bazează pe situația epidemiologică actuală și se pot schimba dacă pandemia progresează.

Se întâmplă, de asemenea, pe măsură ce țările își fac propriile alegeri cu privire la recomandările de imunizare pe baza ofertei de vaccin și a progresului.

De exemplu, oficialii americani se gândesc dacă să ofere persoanelor cu risc ridicat de apariție a Covid-19 șansa de a primi un alt rapel bivalent. Regatul Unit și Canada au început deja să permită unor persoane să primească un alt rapel bivalent. Experții recunosc, de asemenea, că există priorități de sănătate atunci când vine vorba de vaccinare.

„După cum știm cu toții, pandemia de Covid a avut un impact uriaș asupra programelor de imunizare”, a declarat marți dr. Hannah Nohinek de la SAGE.

"Acesta este un efort uriaș și multe țări se descurcă foarte bine pentru a obține o acoperire ridicată, dar sunt încă necesare eforturi pentru a reduce inegalitățile și a ajunge la grupuri cu prioritate ridicată. Trebuie să reducem decalajul de acoperire."

În plus, copiii trebuie să ajungă din urmă cu imunizările de rutină ratate în timpul pandemiei de Covid-19.

Ea a subliniat numărul tot mai mare de cazuri de rujeolă în toate regiunile OMS și a spus că este nevoie de consolidarea și recuperarea programelor de imunizare din întreaga lume.

Poliomielita este, de asemenea, endemică în unele țări. Prin urmare, consilierii OMS de vaccinuri recomandă îmbunătățirea acoperirii imunizării și suplimentarea cu o doză de vaccin antipoliomelitic injectabil în cazul unei „epidemii susținute de poliovirus”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005783 (s)