News Flash:

Zeci de persoane au murit in urma incendiilor de vegetatie izbucnite in apropierea Atenei

24 Iulie 2018
663 Vizualizari | 0 Comentarii
grecia

Cel putin 24 de persoane au decedat, iar alte peste 100 au fost ranite, in urma incendiilor de vegetatie izbucnite in apropierea capitalei Greciei, Atena, au anuntat autoritatile elene, potrivit site-ului cotidianului Ekathimerini.
Un prim incendiu de vegetatie a izbucnit intr-o padure de pini din zona localitatii Kineta, la 50 de kilometri vest de Atena, intre capitala Greciei si Corint.

Peste 200 de pompieri incearca sa stinga flacarile care au fortat autoritatile elene sa inchida autostrada Atena-Corint, una din cele doua sosele majore catre Peninsula Peloponez. Si traficul feroviar in zona a fost suspendat.

Al doilea incendiu major de vegetatie a izbucnit marti dupa-amiaza in zona Penteli, la nord-est de Atena, afectand localitatile Rafina si Mati, doua destinatii turistice populare.


Incendiul de vegetatie din zona localitatii Mati, aflata la 29 de kilometri est de Atena, este considerat drept cel mai periculos astfel de incident din Grecia dupa un incendiu devastator care a afectat sudul Peninsulei Peloponez in august 2007, in urma caruia zeci de persoane au decedat.

Majoritatea victimelor au decedat sau au fost ranite in zona localitatii Mati, a declarat marti Dimitris Tzanakopoulos, purtatorul de cuvant la Guvernului grec.

In urma incendiului au fost ranite 104 persoane, inclusiv 16 copii. Unsprezece persoane sunt grav ranite, a precizat Tzanakopoulos.

Grecia a cerut ajutor de la Uniunea Europeana pentru stingerea incendiilor. Cipru si Spania au oferit deja asistenta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005135 (s)