News Flash:

Contractul a fost semnat

Se va construi Radiala Vest care va face legătura cu viitoarea Centură Vest

8 Mai 2023
236 Vizualizari | 0 Comentarii


Primarul Dominic Fritz a încheiat un contract de proiectare, faza SF, cu societatea FIP Consulting pentru implementarea proiectului Noua Radială Vest. Acest proiect constă în construirea unui nou bulevard în continuarea străzii Gării, care va face legătura cu viitoarea Centură Vest. Legătura cu centura va avea o lungime totală de aproximativ 2,7 kilometri, din care 1 kilometru va fi realizat în cadrul proiectului de radială vest al primăriei, iar 1,7 kilometri vor fi realizati în cadrul proiectului de drum de legătură al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). După discuțiile cu reprezentanții Primăriei Timișoara, CNAIR a fost de acord să preia două treimi din lungimea inițială prevăzută pentru proiectul radialei.

„Realizarea celei de-a 8-a artere radiale a Timișoarei reprezintă un pas important înainte, conectând zona centrală Timișoarei la rețeaua de drumuri naționale prin strada Gării. Aceasta reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru a impulsiona dezvoltarea orașului spre vest. Pe viitor, acest drum va fi un culoar vital pentru transportul și dezvoltarea economică a orașului”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Proiectul de investiții va include următoarele elemente: 4 benzi de circulație, două pe sens, separate printr-un parapet de siguranță; construirea unui pod peste calea ferată din vestul orașului; amenajarea unui sens giratoriu la intersecția cu strada Carpenului; instalarea iluminatului public pe stradă; realizarea rețelelor de apă și de colectare a apelor pluviale; construirea trotuarelor cu o lățime de 2-3 metri; amenajarea de piste de bicicletă cu o lățime minimă de 1,5 metri; și crearea de spații verzi cu o lățime minimă de 1,5 metri.

De asemenea, compania responsabilă cu realizarea studiului de fezabilitate este solicitată să includă o variantă în care trotuarele și pistele de bicicletă sunt separate fizic de calea rutieră, având o platformă proprie. În prezent, Timișoara dispune de 7 radiale majore, cum ar fi Calea Șagului, Calea Martirilor, Calea Buziașului, Calea Lugojului, Calea Sever Bocu, Calea Aradului, Calea Torontalului și strada Gheorghe Lazăr/Cloșca/Ovidiu Balea, construite în anii '70. Acestea reprezintă principalele artere de transport pentru traficul metropolitan și de tranzit la nivel național și internațional, alimentând rețeaua rutieră a municipiului. Radialele suportă un volum mare de mașini în fiecare zi.

Valoarea estimată a contractului pentru faza de studiu de fezabilitate este de 730.000 lei (fără TVA), iar termenul de realizare este de 330 de zile de la emiterea ordinului de începere, din care 90 de zile sunt alocate pentru asistență tehnică din partea societății responsabile cu elaborarea documentației.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005182 (s)