News Flash:

Asociația Trib’Art, din Timișoara face apel național

Se caută tineri compozitori pentru a participa într-o rezidență de cercetare artistică în orașul Bergen

8 Mai 2023
230 Vizualizari | 0 Comentarii


Asociația Trib'Art din Timișoara lansează un apel la nivel național pentru tineri compozitori care doresc să participe la o rezidență de cercetare artistică în orașul Bergen, Norvegia.

Această rezidență de cercetare artistică face parte din proiectul Eufonic Motions, care se desfășoară pentru prima dată și este dezvoltat în parteneriat cu Edvard Grieg Korene din Bergen, Norvegia. Scopul proiectului este de a oferi tinerilor compozitori oportunitatea de a se implica într-o activitate de cercetare artistică, în care să exploreze dimensiunile universale ale luminii. Acest simbol va fi interpretat prin prisma deschiderii și a proiecției multiculturale a spațiului european, precum și a legăturilor istorice dintre România și Norvegia. Proiectul își propune, de asemenea, să construiască legături solide în viitor prin colaborări în domeniul muzicii clasice.

Compozitorii interesați de această rezidență sunt încurajați să se implice în cercetare artistică și să exploreze creativitatea în legătură cu tema luminii. Rezidența oferă o oportunitate unică de a experimenta și de a dezvolta noi perspective în domeniul muzicii și artei.

Înscrierea pentru rezidența de cercetare artistică este gratuită și se va realiza prin completarea acestui formular: https://forms.gle/DpxgBfDuqHiBUBzN8, până vineri, 12 mai, ora 23:59. Compozitorii interesați trebuie să furnizeze următoarele informații: un CV care să ateste experiența lor relevantă până în prezent, o scrisoare de intenție în care să-și exprime dorința de a participa la rezidență, interesul de a contribui la programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, precum și metodele artistice prin care vor sugera conexiunea dintre cele două spații și legătura culturală între ele. De asemenea, trebuie să ofere link-uri către platforme precum YouTube / Vimeo sau alte asemenea platforme, unde compozițiile lor pot fi ascultate și vizionate.

Scopul rezidenței de cercetare artistică este crearea unei lucrări muzicale de 7-10 minute pentru un cor mixt compus din 4 soprane, 4 altiste, 4 tenori și 4 bași. Această lucrare va fi interpretată la finalul proiectului Eufonic Motions de către muzicieni români și norvegieni. Pe durata rezidenței, compozitorul va avea întâlniri cu muzicieni din organizația gazdă, precum și cu muzicieni activi în alte entități din domeniul muzicii clasice. De asemenea, li se vor oferi materiale teoretice în funcție de nevoile lor.

Aceste întâlniri au rolul de a explora potențialul de colaborare și elementele culturale specifice muzicii clasice din fiecare dintre cele două spații, cum ar fi Filarmonica Banatul Timișoara, Opera Națională din Bergen și Filarmonica din Bergen. Astfel, compoziția rezultată în urma acestei cercetări artistice trebuie să reflecte atât specificul locului, cât și mesajele universale care pot uni cele două spații, având ca temă principală simbolistica luminii. După perioada de rezidență, autorul va colabora cu corul din țara sa de origine pentru a integra compoziția în repertoriul concertelor ce vor fi pregătite.

În cele din urmă, lucrarea va fi interpretată la începutul lunii decembrie în cadrul unui concert grandios, care va avea loc în Timișoara. Momentul muzical va include atât lucrarea compozitorului român, cât și o lucrare a unui compozitor norvegian, care va beneficia, de asemenea, de o rezidență de cercetare artistică în Timișoara, România.

Detalii despre proiectul Eufonic Motions pot fi găsite pe canalele de socializare ale Asociației Trib'Art: https://www.facebook.com/tribulartistic. Informații mai detaliate despre condițiile de participare pot fi găsite în documentul accesibil la următorul link: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1mWDaEKxdhyfS4YPxsjhs2t4IUgJrLj0G?fbclid=IwAR1yPg-ihw14kQTFAWTEKn0aHOOQrPPEqwaCA-AndczCiPVdJ-psrGCzyjc.

Eufonic Motions este cel mai recent proiect al Asociației Trib'Art și a fost dezvoltat în parteneriat cu Edvard Grieg Korene din Bergen. Proiectul reprezintă un melanj artistic concentrat în jurul luminii, promovând pasiunea pentru muzică la nivel internațional. Rezidența de cercetare artistică dedicată compozitorilor reprezintă prima etapă a unui amplu periplu muzical, care include cercetarea artistică, schimbul de experiență, masterclass-uri și concerte.

Eufonic Motions beneficiază de finanțare prin granturi acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin intermediul mecanismelor financiare SEE și norvegiene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006190 (s)