News Flash:

Aproape s-a finalizat schimbarea magistralei de apă de pe Calea Aradului

Se repară străzile și trotuarele dintre Piața Mărăști și intersecția Sever Bocu cu Calea Aradului

26 Iulie 2023
228 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara anunță că aproape s-a finalizat schimbarea magistralei de apă de pe Calea Aradului și, în acest context, vor fi efectuate lucrări de reparații pe străzile și trotuarele din zonă.

În vederea refacerii întregii zone, continuă reparațiile în desfășurare pe un segment de un kilometru, începând de la Piața Mărăști până la intersecția cu Sever Bocu pe Calea Aradului, la colțul Cimitirului Eroilor.

„Bordurile vechi de peste 15 ani au început să fie înlocuite acolo unde s-au schimbat conductele magistrale. Odată cu această investiție majoră, primăria a inclus și refacerea trotuarelor de pe ambele părți ale drumului. Conductele de pe Sever Bocu au fost conectate deja la rețeaua de pe Aradului. Lucrările se află într-un stadiu de execuție avansat. Echipele au lucrat doar pe timp de noapte pentru a afecta cât mai puțin traficul și a nu bloca circulația în intersecții”, a transmis Primăria Timișoara.


Proiectul de schimbare a rețelelor de apă este finanțat prin fonduri europene, cu contribuție și din bugetul local, și este gestionat de către compania Aquatim. În plus, Primăria Timișoara alocă o cofinanțare de patru milioane de euro pentru schimbarea rețelelor de apă și canalizare pe o distanță de 65 de kilometri. După finalizarea lucrărilor, locuitorii de pe aproape 100 de străzi din Timișoara vor beneficia de o îmbunătățire a calității apei.

„Lucrările de modernizare pe acest lot sunt realizare de asocierea Erbașu – Cons Electrificarea Instal. Lucrările de refacere a drumului sunt realizate de Societatea Drumuri Municipale și sunt cofinanțate prin bugetul local. Suntem conștienți că derularea acestor proiecte afectează traficul rutier pe arterele Aradului și Torontalului și, împreună cu societățile implicate în acest proces, depunem eforturi pentru finalizarea lucrărilor înainte de termen”, a transmis Primăria Timișoara.

Galerie Foto

Foto_lucrari_C._Aradului_-1.jpeg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005112 (s)