News Flash:

Eveniment deosebit de Zilele Timișoarei

Primăria Timișoara va acorda patru noi disticții de onoare

25 Iulie 2023
231 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara anunță că patru personalități remarcabile - Petru Ilieșu, Adrian Orza, Alexandru Guțu și Aurel Mogoșeanu - sunt propuși pentru a primi titlul de cetățeni de onoare ai orașului. Această înaltă distincție este acordată de către Consiliul Local Timișoara și va fi oferită acestor personalități în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Timișoarei.

„Îi onorăm pe cei care ne-au arătat ce înseamnă să fii timișorean, modele pentru comunitate. Sunt personalități care în activitatea lor au fost consecvente valorilor Timișoarei de libertate, curaj și inovare. Le acordăm acest titlu în semn de mulțumire, pentru tot ce au făcut pentru a ne face comunitatea mai puternică și pentru a promova spiritul timișorean oriunde au pășit”, a afirmat primarul Dominic Fritz. 

Petru Ilieșu este cunoscut ca scriitor, poet și publicist, fiind apreciat pentru activitatea sa ca redactor la ziarul „Timișoara” și ca publicist în revistele „Orizont”, „Forum studențesc”, „Luceafărul” și „Vatra”. El a fost implicat în lupta anti-comunistă și este fondator și președinte al Fundației Timișoara ’89, prima fundație umanitară înființată după Revoluție.

Adrian Orza a fost viceprimar al Timișoarei timp de 12 ani, între 2000 și 2012, contribuind la numeroase realizări în administrația locală. A fost o personalitate importantă în Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și a fost singurul independent care a exercitat două mandate în cadrul Consiliului Local Timișoara după 2012. Din păcate, Adrian Orza a decedat în luna mai a acestui an, la vârsta de 54 de ani.

Alexandra Guțu s-a născut la Timișoara în 1946 și este un nume renumit în muzica camerală, fiind un artist de renume pe scena interpretării compozițiilor clasice. A avut o carieră concertistică bogată, fiind solist concertist la Filarmonica “Banatul” din Timișoara și susținând concerte și turnee în diverse țări din Europa și din lume.

Aurel Mogoșeanu este o figură emblematică a școlii românești de medicină și a jucat un rol providențial în dezvoltarea sistemului medical din Timișoara. A fondat disciplina de Anestezie și Terapie Intensivă ATI din cadrul UMF „Victor Babeș” din Timișoara și a creat Școala timișoreană de Anestezie și Terapie Intensivă. A avut o prestigioasă activitate ca medic, profesor și om de știință, fiind distins cu diverse premii și distincții.

Aceste propuneri vor fi supuse aprobării Consiliului Local Timișoara în ședința din data de 25 iulie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006868 (s)