News Flash:

Momentul mult așteptat a sosit

Sâmbătă, 29 iulie 2023, la pontonul Darc pe Mal va avea loc lasarea la apă a canotcii contruite la Școala Babel din Timișoara

25 Iulie 2023
215 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe parcursul întregii luni iulie, elevi de la Școala Babel din Timișoara, precum și din alte unități de învățământ, au avut ocazia de a participa la o activitate unică - un atelier în care au construit o canotcă, o ambarcațiune concepută de marele campion olimpic român, Ivan Patzaichin.

Atelierul se apropie de final, iar micuții marangozi, împreună cu maestrul Viorel Gheorghe, finalizează ultimele etape de construcție a ambarcațiunii. Pe parcursul atelierului, copiii au învățat să citească planurile, să taie, să șlefuiască, să lipească și să efectueze alte operațiuni specifice meșteșugului tradițional al construcției de bărci. Cel mai important, micuții au învățat să lucreze în echipă, având un scop comun.

Acum, momentul mult așteptat a sosit: lansarea canotcii în apă, un moment ce va marca adăugarea Timișoarei pe o listă selectă de localități din România unite de apă.

Sâmbătă, 29 iulie 2023, începând cu ora 11.00, pe pontonul Darc de pe Mal, va avea loc evenimentul de lansare a canotcii construite cu muncă asiduă la Școala Babel. Copiii vor avea bucuria de a naviga pe Bega în barca pe care au construit-o, iar aceasta va rămâne în patrimoniul școlii, fiind parte a noii filiale a clubului Călăuzele Apelor. Toți cei pasionați de apă, natură și patrimoniu sunt invitați să se alăture acestui eveniment inedit, care sărbătorește aproape trei secole de istorie a navigației bănățene.

Inițiativa Călăuzele Apelor a primit recent recunoaștere din partea Comisiei Europene și a asociației Europa Nostra, fiind distinsă cu premiul European Heritage Awards 2023, cea mai înaltă distincție în domeniul patrimoniului. În cadrul proiectului Ecluze pe Bega / Conexiuni Culturale din Timișoara, implementat în parteneriat cu Asociația Mila 23 Ivan Patzaichin, Rowmania și Școala Babel, atelierul reprezintă o contribuție importantă. Proiectul "Ecluze pe Bega / Conexiuni culturale" face parte din Programul cultural național ”Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu finanțare de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004963 (s)