News Flash:

S-a aprobat!

Se înființează Registrul Naţional de Cancer

4 August 2023
233 Vizualizari | 0 Comentarii


Joi, Guvernul a aprobat hotărârea referitoare la înființarea Registrului Național de Cancer, conform anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"Guvernul a aprobat hotărârea de guvern privind înființarea Registrului Național de Cancer, care va duce în scurt timp la o colectare unitară a informațiilor privind toate tipurile de cancer, în vederea monitorizării incidenței cancerului la nivel național, evaluarea și controlul impactului acestei boli și fundamentarea politicilor de sănătate publică, a anunțat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la breafingul de după ședința Executivului".

Înființarea Registrului Național de Cancer a devenit obligatorie pentru întregul sistem medical din România, fie că este public sau privat. Organizarea efectivă a acestui registru și standardele de comunicare vor fi stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, în următoarele 30 de zile. Această măsură face parte din "ecosistemul medical" prezentat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, săptămâna trecută, iar actul normativ a fost adoptat joi.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005929 (s)