News Flash:

Noi lucrări în Timișoara

Se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare, pe aproximativ 40 de străzi din oraș

23 Iunie 2023
256 Vizualizari | 0 Comentarii

În municipiul Timișoara, sunt în desfășurare lucrări de modernizare a rețelei de alimentare cu apă și canalizare pe aproximativ 40 de străzi, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Tot în cadrul aceluiași proiect, lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare au fost deja finalizate pe alte 40 de străzi.

„Lucrările de modernizare a sistemelor de apă și de canalizare sunt necesare pentru a rezolva pe termen lung probleme ce apar frecvent în ultima perioadă, din cauza sistemelor subdimensionate și a vechimii conductelor. Știu că lucrările de pe două artere importante din oraș, Torontalului și Aradului, intens circulate, cauzează neplăceri din cauza restricțiilor de circulație, dar aceste investiții, care se vor finaliza în toamnă, vor aduce îmbunătățiri semnificative pentru timișoreni și pentru mediu”, precizează primarul Dominic Fritz. 

Pe Calea Torontalului, în Timișoara, se desfășoară lucrări de reabilitare a rețelelor de apă pe o porțiune de peste 3 km, între strada Grigore Alexandrescu și Bulevardul Cetății. Lucrările au început la începutul anului 2022, iar conform graficului de lucrări, se estimează că vor fi finalizate în luna septembrie 2023. Progresul fizic al lucrărilor depășește în prezent 70%.

Totodată, pe Calea Aradului, tot în Timișoara, se efectuează lucrări de reabilitare a rețelelor de apă pe un segment de aproximativ 0,6 km, între strada Miresei și Centrul Bancar. Amplasamentul a fost predat către firma constructoare la începutul acestui an, iar finalizarea lucrărilor este planificată pentru luna noiembrie. În prezent, progresul fizic al lucrărilor se situează în jurul valorii de 60%. Ilie Vlaicu, director general al Aquatim SA, explică: „Dacă extinderea sau introducerea rețelelor pe străzi unde acestea nu există este relativ bine văzută de cetățeni, șantierele pentru reabilitări în general «deranjează» prin restricțiile apărute și prin zgomotul utilajelor. Rugăm cetățenii să înțeleagă că reabilitările pe care noi le-am introdus în acest proiect european sunt benefice în final pentru cetățeni.”

Aquatim, una dintre societățile de utilitate publică din Timișoara, înregistrează o creștere semnificativă a indicatorilor financiari. În anul 2022, cifra de afaceri a societății a crescut cu peste 22%, iar profitul brut a înregistrat o creștere de aproximativ 30% în comparație cu anul 2021.

Lucrările de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Timișoara fac parte dintr-un proiect european implementat de Aquatim în județul Timiș. Valoarea totală a proiectului este de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane de euro provin din bugetul de stat, 4,3 milioane de euro din bugetul local, iar Aquatim contribuie cu 14,4 milioane de euro din fonduri proprii.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în alte 81 de localități din județul Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005769 (s)