News Flash:

Ministerul Sanatatii, anunt despre Iodura de Potasiu. „In caz de accident nuclear”

4 Martie 2022
1979 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandru Rafila

Astazi, pe 4 martie 2022, Ministerul Sanatatii a facut un anunt important pe pagina oficiala de Facebook. In cadrul unui mesaj, oamenilor li s-a explicat cum ar trebui administrate comprimate de Iodura de Potasiu in caz de urgenta determinata de un posibil incident nuclear. Postarea a strans rapid sute de comentarii.

In urma cu ceva timp, pe pagina oficiala de Facebook a Ministerului Sanatatii din Romania a aparut un mesaj important. Acesta face referire la Iodura de Potasiu si modul corect in care ar trebui administrata in caz de urgenta determinata de un posibil incident nuclear. Conform oficialilor, aceasta nu trebuie utilizata in mod profilactic, pentru ca poate provoca afectiuni la nivelul glandei tiroide.

„Iodura de Potasiu nu trebuie utilizata in mod profilactic, deoarece poate provoca afectiuni ale glandei tiroide.

In caz de urgenta determinata de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodura de Potasiu se face doar in primele ore, iar Ministerul Sanatatii organizeaza asigurarea stocurilor, conform recomandarilor Institutului National de Sanatate Publica.

Producerea si stocarea acestui produs sunt asigurate de catre SC Antibiotice SA si Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

In caz de nevoie, acest produs va fi distribuit in cel mai scurt timp populatiei de catre autoritatile de sanatate publica din fiecare judet', se arata in mesajul postat pe Facebook de Ministerul Sanatatii – Romania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004515 (s)