News Flash:

Se inaugureaza noul Terminal de Sosiri Externe de la Aeroportul Timisoara

9 Iulie 2021
373 Vizualizari | 0 Comentarii
Aeroport Timisoara

In vremurile in care pandemia de coronavirus a ingenunchiat traficul aerian in intreaga lume, iar in Romania, pe multe aeroporturi acesta s-a redus chiar si cu 90 la suta, la Timisoara se pregateste sa dea in functiune un nou terminal. Aerogara pentru sosirea curselor externe are o suprafata de aproape 5000 mp si a fost ridicata pentru timpuri mai bune, spun reprezentantii celui mai mare aeroport din vestul tarii. Lucrarile la noua cladire au fost finalizate, iar luni, noul terminal va fi complet functional.

In urma cu doi ani, inaintea pandemiei de COVID 19, pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara exista o puternica tendinta de crestere a numarului de pasageri. Atunci s-a luat decizia construirii unei noi aerogari.

„La acel nivel, traficul pe intreg aeroportul, incluzand sosirile si plecarile, depasea 1,5 milioane de pasageri, ne asteptam ca in perioada de utilizare, incluzand acest terminal, sa depasim 3 milioane de pasageri„, spunea recent pentru opiniatimisoarei.ro Dan Dinu, directorul de Dezvoltare al Aeroportului Timisoara.

Lucrarile au inceput in ianuarie 2019. Valoarea investitiei se ridica la peste 30 de milioane de lei. Jumatate din suma provine din bugetul aeroportului, iar restul din fonduri europene si de la bugetul de stat. Va deservi peste 500 de pasageri simultan.

Odata cu operationalizarea noii aerogari, durata de asteptare pentru intrarea in tara prin Aeroportul din Timisoara se va reduce la jumatate. Mai mult, datorita fluxurilor de bagaje foarte bine puse la punct este putin probabil ca vreunui pasageri sa i se rataceasca geamantanele.

„Dupa ce s-a trecut de filtrul de frontiera, pasagerii se afla in sala destinata recuperarii bagajelor de cala. Aceasta are utilaje pentru a procesa trei curse in acelasi timp. Fiecare dintre aceste benzi este independenta si pot functiona optim cu pana la 150-250 de bagaje ale pasagerilor in acelasi timp„, mai explica reprezentantul Aeroportului International Timisoara.

Va reamintim, proiectul de investitii privind construirea noului Terminal de Sosiri Curse Externe, in valoare totala de 30,35 milioane de lei, a fost evaluat si avizat favorabil in anul 2018, apoi a urmat etapele stabilite pentru lucrarile de construire. Ar fi trebuit sa fie gata in primavara lui 2020, insa pandemia a dat planurile peste cap si s-au inregistrat intarzieri.

Terminalul de Sosiri Externe nu este singura investitie majora de la Aeroportul Timisoara. In anii urmatori va fi ridicata in continuarea acestei cladiri o aerogara de Plecari Externe. Suprafata acesteia va fi de 12.000 de mp. Va avea 18 ghisee de check in si 6 fluxuri antitero. Valoarea investitiei este aproximativ 40 de milioane de euro si ar trebui sa fie gata in 2023, cand Timisoara devine Capitala Culturala a Europei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005754 (s)